28.11.2022  |  IT

Samarbejde vil cybersikre 100 industrivirksomheder

Den øgede digitalisering åbner døren for hackere med onde hensigter – og det skal dansk erhvervsliv blive bedre til at håndtere. Det skal nyt projekt være med til at sikre.

Digitalisering skabet grundlaget for effektivitet, konkurrenceevne og vækst. Og brugen af IoT-løsninger åbner helt nye muligheder. Men der er noget, som danske virksomheder skal blive mere opmærksomme på.

”Produkter og produktionsanlæg kobles oftere og oftere til internettet eller lokale netværk. Det skaber værdi for både virksomheder og kunder. Men udviklingen kræver nye kompetencer. Tingenes internet med sensorer og smarte produkter åbner nemlig nye flanker overfor de IT-kriminelle. Det skal danske virksomheder forholde sig mere systematisk til og hele tiden have cybersikkerheden for øje”, siger Malene Stidsen, programchef i Industriens Fond og fortsætter:

”Hvis ikke man som virksomhed og medarbejderstab har styr på cybersikkerheden – både når man udvikler nye produkter og når man optimerer sine egne processer – så går det ud over konkurrenceevnen. Jo sikrere virksomheden og dens produktsortiment er, desto mere attraktiv er man som leverandør og samarbejdspartner”.

Tænk IoT-sikkerhed ind
Til trods for konkurrencefordelene er der stadigvæk for mange danske virksomheder, der ikke tænker den nødvendige IoT-sikkerhed ind. Og slet ikke fra starten af, hvilket ellers er det smarteste.

Det forhold skal et nyt projekt nu lave om på. I løbet af de næste par år skal CyPro-projektet styrke IoT-sikkerheden hos 100 danske industrivirksomheder ved at give virksomhederne viden, så de kan håndtere, de trusler, de står overfor. Og derudover udvikles en række værktøjer, som kan løfte IoT-sikkerheden bredt i den danske industri.

Læs også: Industrivirksomheder forventer flere cyberangreb

CyPro-projektet skal se på, hvordan man teknisk sikrer virksomhederne, at deres opkoblede løsninger, som de køber, også er sikre.
Derudover vil projektet også se på, hvordan IoT-sikkerhed organisatorisk bliver håndteret i virksomhederne samt, hvordan IoT-sikkerhed sælges og værdisættes internt og eksternt i kunde-leverandørrelationer.

- PiB

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere