19.08.2015  |  Branchenyt

Byggebranchen spejder langt efter de højtuddannede

Der mangler folk med videregående uddannelser i den danske byggebranche. Om 10 år kan underskuddet lyde på 6.000 medarbejdere. Også faglærte kan blive en massiv mangelvare.

Den danske bygge- og anlægsbranche kommer til at mangle tusindvis af medarbejdere i løbet af de kommende år, det forudser den seneste arbejdsmarkedsanalyse fra Dansk Byggeri.

Både folk med korte, mellemlange og lange videregående uddannelser, der kan besætte stillinger inden for ledelse, logistik og planlægning, vil komme i underskud, ligesom der bliver hård kamp om de traditionelle faglærte, det skriver Licitationen.

Læs også: Dansk logistikuddannelse samarbejder med Damco i Kina

Mere specifikt forudser undersøgelsen, at branchen vil mangle omkring 6.000 medarbejdere med en videregående uddannelse om 10 år, mens tallet for faglærte er oppe på 10.000. Og det er noget, man tager alvorligt.

”Vi har megen fokus på, hvorledes byggeriet også i fremtiden kan rekruttere kvalificeret arbejdskraft. Vores undersøgelser viser, at de højproduktive virksomheder har et højere uddannelsesniveau blandt alle medarbejdere, flere medarbejdere med en professionsbacheloruddannelse og mange ansatte med en kort, videregående uddannelse. Derfor er det bekymrende, at branchen vil mangle 6.000 med en videregående uddannelse i 2025,” siger direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen. 

Ligeledes fremkalder manglen på faglærte panderynker hos den store erhvervsorganisation. Her håber man derfor, at den nye erhvervsuddannelsesreform, der netop er trådt i kraft, vil være med til at vende udviklingen og få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

Læs også: Ny bestyrelsesuddannelse for SMV’er

”Der er stort behov for at unge med et svendebrev læser videre, både til den nye uddannelse som byggekoordinator og til konstruktør og ingeniør. Virksomhederne råber på den type arbejdskraft,” siger Michael H. Nielsen. 

I tillæg hertil vil Dansk Byggeri også presse på for at få styrket efteruddannelserne, herunder at få åbnet op for, at udvalgte tilbud, eksempelvis byggekoordinator og bygningskonstruktør, kan gennemføres på deltid.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere