Bordpladeproducent investerer stort i at digitalisere produktionen
Der har været medvind på cykelstien for bordpladeproducenten DFI-Geisler de seneste år. Men producenten går efter endnu mere medvind og investerer derfor et tocifret millionbeløb i at automatisere fremstillingen af laminatbordplader. Virksomhedens største investering er et fuldautomatisk anlæg, og det er netop taget i brug.
Nu skal det være. De seneste års medvind og ambitiøse vækstplaner har fået DFI-Geisler, som leverer bordplader til store dele af Europa, til at investere et tocifret millionbeløb i at automatisere fremstillingen af laminatbordplader, som står for mere end 40 procent af omsætningen. Og nu er virksomhedens største investering nogensinde – et fuldautomatisk anlæg, som midtjyske Nicholaisen har leveret – netop kommet i fuld drift.
Bordpladeproducenten DFI-Geisler i Nykøbing Mors, som tæller mere end 200 medarbejdere, har foretaget virksomhedens største investering siden fusionen mellem DFI og Geisler for mere end ti år siden. Et tocifret millionbeløb er blevet investeret i et fuldautomatisk anlæg, som midtjyske Nicholaisen, der leverer salg, projektering og rådgivning i forbindelse med innovative maskinløsninger, har leveret og netop sat i fuld drift.
LÆS OGSÅ: Retrofit: Margarineproducenten er nu klædt på til fremtiden
Omfattende digitalisering
Det har ifølge administrerende direktør hos DFI-Geisler Lars Langkjær sat gang i en omfattende automatisering og digitalisering af produktionen. Målet er at opruste og forberede virksomheden til yderligere vækst:
”I Skandinavien er vi den førende producent af køkkenbordplader, og derfor skal vores maskinpark naturligvis også matche vores position på markedet. Vi har af den grund netop investeret massivt i at automatisere og digitalisere produktionen i samarbejde med Nicholaisen, så vi er parate til de ambitiøse vækstplaner, som vi har for de kommende år, fortæller han og uddyber:
”Vi har først og fremmest sat ind ved produktionen af laminatbordplader, som udgør mere end 40 procent af vores omsætning. Det svarer til omtrent 60.000 bordpladesæt, som nu bliver produceret med en komplet løsning i form af et fuldautomatisk anlæg. Dermed er investeringen med til at fremtidssikre produktionen. Det vil skabe en markant mere effektiv produktion, hvor vi også kan producere mere bæredygtigt og skabe de bedste arbejdsforhold for vores medarbejdere”.
En ekstern produktionsteknisk afdeling
DFI-Geisler har sammen med Nicholaisen udskiftet flere maskiner, der var mere end 30 år gamle, med det nye anlæg, som er langt mindre energitungt. På den måde opnår virksomheden en væsentlig reduktion på klimaaftrykket, som man hos DFI-Geisler har et stort fokus på at mindske. Samtidig bliver det fremadrettet muligt at producere flere bordplader om dagen samtidig med, at det nye anlæg medfører reducerede omkostninger og større fleksibilitet.
”Vi er meget glade for at være med til at udvikle DFI-Geisler til at blive en moderne og fremtidssikret bordpladefabrik. Udover at levere og implementere anlægget, der automatiserer alle processer fra råplade til færdig kant og fræsning, har vi nemlig også fungeret som en slags ekstern PTA-afdeling (produktionsteknisk afdeling, red.). Derfor har vi både rådgivet i forbindelse med valg af maskinløsning og været med til at vurdere, hvor det gav mest mening at lave en digital omstilling og få automatiseret processerne”, forklarer Bo Brun Holm, som er sælger hos Nicholaisen.
LÆS OGSÅ: Det digitale produktionsgulv er sådan cirka 18 procent i mål
Totalrådgivning
Helt fra projektets start har Nicholaisen været rådgivere på projektet – lige fra at analysere businesscasen ved to forskellige systemer til oplimning af bordpladerne til at få kørt MES-system ind i produktionen, som bruges til at spore og dokumentere omdannelsen af råvarer til færdige bordplader via stregkoder.
”Det har været rigtig godt at have Nicholaisen med ind over projektet, så vi fik investeret i løsninger på basis af data, beregninger og vurderinger fra eksterne eksperter. Samtidig har vi kunnet trække på deres kompetencer i forbindelse med at få kørt MES-systemet ind i produktionen, så vi fremover kan måle på produktionens performance, hvilket giver os et meget bedre overblik og indblik i, hvor vi kan forbedre os. Det har givet os et super løft på den digitale front, som vi nu kan bygge videre på”, siger Lars Langkjær afsluttende.