31.03.2017  |  Branchenyt

Bilgiganter vil forbedre arbejdsvilkår og bæredygtighed i industrien

Et nyt samarbejde mellem ti af verdens førende bilproducenter har til formål at fremme bæredygtig vækst og forbedre arbejdsvilkårene for ansatte i branchens forsyningskæde.

Et nyligt indgået samarbejde mellem bilproducenterne BMW Group, Daimler AG, Honda, Jaguar Land Rover, Opel/Vauxhall, Scania, Toyota Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars og Volvo Group har fokus på bedre arbejdsvilkår for folk i branchen og en målsætning om at drive bæredygtig vækst.

Læs også: Ford vil mindske CO2-udledningen i sin forsyningskæde

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Samarbejdet, der kaldes "DRIVE Sustainability - The Automotive Partnership", er hjulpet på vej af CSR Europe, der til daglig fungerer som en platform for virksomheder, der ønsker at fremme bæredygtig vækst og bidrage positivt til samfundet.

Netop tilgangen til bæredygtig vækst afspejles også i et af samarbejdets formål, der beror sig på bæredygtighed i hele bilindustriens supply chain ved bl.a. at integrere bæredygtighed i det samlede udbud.

De ti fabrikanter har en ambition om at mindske de miljømæssige konsekvenser i industrien og fremme erhvervslivets integritet, samtidig med at de mennesker, der til daglig arbejder med at udvikle køretøjer eller komponenter dertil og/eller udfører tjenesteydelser, arbejder under ordentlige forhold og behandles med respekt.

Styrkelse af fremtidigt samarbejde
Det nye samarbejde bygger på tidligere udført arbejde af ”The European Automotive Working Group on Supply Chain Sustainability” og har ambitioner om at udvikle sig til en såkaldt lederskabsindustri, der skal komme med innovative forslag til, hvordan man kan gøre supply chain mere bæredygtig.

”DRIVE Sustainability er et tilsagn fra bilindustrien om at opgradere til næste niveau ift. bæredygtighed og supply chain management. Bæredygtighed er veletableret i købskriterierne hos disse selskaber, og derfor er det nu tid til at styrke måden at arbejde sammen på og etablere et partnerskab, der har fokus på resultater, der er baseret på et stærkere samarbejde, kvalitet, ledelse og indflydelse", siger Stefan Crets, der er administrerende direktør for CSR Europe og facilitator af DRIVE Sustainability.

Ifølge ham vil det nye samarbejde i løbet af 2017 bl.a. byde på en finjustering af strategier og fortsættelse af aktiviteter, der omfatter en organisering af leverandører i lande som Tyrkiet, Indien, Spanien, Ungarn og Italien.

Læs også: Tilfredshed med fairnes i supply chain-initiativ

De ledende partnere i det nye samarbejde er BMW Group, Scania CV AB, Volkswagen Group, Volvo Cars og Volvo Group, mens de øvrige brands blot udgør en del af samarbejdet. Andre virksomheder har dog stadig mulighed for at indgå i fremtiden.

- EL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere