23.11.2018  |  Branchenyt

Bilforhandlere automatiserer

Indhold fra partner Hvad er dette?

En blomstrende bilbranche efterspørger innovative lagerløsninger.

Bilbranchen har længe været inde i en periode med massive forandringer og man fristes til at sige, at der har udspillet sig en form for renæssance. En stor omstilling har fundet sted og nu blomstrer branchen og er i rivende udvikling. Samtidig med en generel vækst, introduceres der mange nye tiltag og informationsteknologien har for alvor gjort sit indtog. Behovet for at være innovativ og nytænkende har måske aldrig været større. Det er en stor fordel at være på forkant med udviklingen i forhold til løsninger som kan optimere arbejdsgange og som samtidig er økonomisk fordelagtige. Konkurrencen er blevet skærpet og det sætter krav til virksomhederne i forhold til at opretholde berettigelse i en branche som er under stor forandring.

Der er mange måder at optimere sin virksomhed på. Lager og produktion er to områder, hvor der ofte opstår udfordringer og hvor de beslutninger man tager, påvirker virksomheden på flere niveauer. Som bilforhandler optager lager og værksted ofte meget plads, hvilket skaber en udfordring både i forhold til prioritering af kvadratmeter og generel effektivitet. Det samme er ofte gældende for bilproducenter, hvor logistikløsningerne på både lager og værksted har stor indflydelse på effektivitet og arbejdsgange.

En måde hvorpå man kan løse nogle af de gængse logistikudfordringer i bilbranchen, er igennem automatisering. Ved at integrere en lagerrobot kan man spare op til 85% plads sammenlignet med traditionel hyldeopbevaring, hvilket giver et højest komprimeret lager med hurtig tilgang til produkterne. Det afføder fordele i form af et markant reduceret tidsforbrug og flere tilgængelige kvadratmeter til showroom. Integration er også et vigtigt nøgleord og det er nu muligt at integrere lagerrobotter med det pågældende DMS system, hvilket blandt andet giver et bedre overblik over lagerbeholdningen, fordi der kan planlægges reservedelsflow.

Læs mere om det på www.effimat.dk.

Mere fra EffiMat Storage Technology A/S

EffiMat Storage Technology A/S

www.effimat.dk

EffiMat Storage Technology A/S er grundlagt med en vision om at skabe den bedste lagerautomat målt på hastighed, kvalitet og fleksibilitet. Med mange succesfulde installationer af lagerautomater i internationale virksomheder over hele verden og en konstant fokus på produktudvikling, står virksomheden godt rustet til at møde fremtidens krav om høj performance…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere