24.02.2022  |  Lager & distribution

Betonvirksomhed tager tigerspring mod emissionsfri distribution

11 el-lastbiler fra Volvo skal bygges om til at kunne klare mosten i betonindustrien. Det er danske Unicon, der har lagt rekordordren hos den svenske bilproducent, og som vil elektrificere den tunge transport i betonindustrien.

Ved at ombygge sin Volvo FM Electric til betonindustrien introducerer Volvo Trucks sammen med Unicon en ny generation af elektriske betonbiler med større rækkevidde og nyttelast. 

Den danske færdigbetonproducent har bestilt 11 el-lastbiler fra Volvo, hvilket gør det til den største ordre på el-lastbiler endnu, der alle skal køre i Danmark.

”Med de nye elektriske betonbiler er vi klar til at understøtte krav om emissionsfrie byggepladser i Danmark, som vi blandt andet ser fra Københavns Kommune. Foruden at bidrage til vores egne mål inden for bæredygtighed er det også væsentligt for os at kunne skabe nogle bedre arbejdsmiljøer på danske byggepladser. Derfor håber vi, at vores emissionsfrie betonbiler vil gavne både vores kunder og de byer, vi kører i”, lyder det fra Christian Elleby, der er Supply Chain & Procurement Director i Unicon.

Den danske rekordordre på elektriske lastbiler er bemærkelsesværdig, da de tunge køretøjer til betonindustrien er blandt de sværeste at elektrificere. Derfor er der ifølge Managing Director Peter Ericson fra Volvo Trucks tale om et væsentligt og fremsynet samarbejde, som de forventer sig meget af: 

Læs også: DFDS udvider sin rekordstore ordre med yderligere 25 eldrevne lastbiler fra Volvo

 ”Med aftalerne tager vi sammen et vigtigt skridt i at udbrede fossilfrie distributionsløsninger til betonindustrien, hvor elektrificering af tunge køretøjer ellers udgør den måske vanskeligste opgave. Vi er glade for at have Unicon med ombord som en af vores strategiske samarbejdspartnere, og vi forventer meget læring og udvikling som følge af samarbejdet til gavn for en hel branche”.

Udover lastbilsordren har Unicon og Volvo Truck Corporation også indgået et langsigtet samarbejde om at implementere og optimere elektriske løsninger til betonindustrien. Samarbejdet giver Unicon mulighed for at sætte elektriske betonbiler i drift, der matcher alle behov i forbindelse med effektiv og bæredygtig distribution af færdigbeton. 

”Vi ser meget frem til samarbejdet med Volvo Truck Corporation, der vil give os unikke muligheder for sammen at udvikle de helt rigtige komplette elektriske løsninger for lastbiler og opbygninger til vores distribution”, tilføjer Christian Elleby.

De første elektriske lastbiler af modellen Volvo FM Electric leveres til Unicon i fjerde kvartal af 2022. 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere