02.10.2019  |  Branchenyt

Batterivirksomhed vinder nystiftet bæredygtighedspris på hi messen

VisBlue er netop blevet udpeget som vinder af ’hi Sustainable Development Award 2019’ for udviklingen af bæredygtig batteriteknologi til industrien. Prisen blev uddelt på hi-messens åbningsdag tirsdag 1. oktober.

For udviklingen af et såkaldt redox flow-batteri, der bidrager til den bæredygtige omstilling af industrien, modtog virksomheden VisBlue tirsdag hi Tech & Industry Scandinavia’s nystiftede pris ’hi Sustainable Development Award 2019’.

Læs også: hi-messen sætter fokus på væredygtighed med ny pris

Den nye pris tager afsæt i FN's 17 verdensmål, der sætter retningen for en mere bæredygtig udvikling for såvel mennesker og dyr som miljø og klima.

”Det er en stor ære at stå her i dag og vinde den her pris. Det er ikke kun mig, men selvfølgelig hele holdet, der har den grønne omstilling som DNA og forsøger at leve op til det hver eneste dag. Og jeg håber, at I alle sammen vil hjælpe med at føre de her mål ud i verden”, sagde CEO og Co-Founder i VisBlue, Søren Bødker, til overrækkelsen.

Den aarhusianske virksomhed er blevet udpeget af en ekspertjury og modtager prisen for udviklingen af batteriteknologi, der gør det muligt at lagre overskydende strøm fra vedvarende energikilder og frigive den igen efter behov.

VisBlues batteriløsning sikrer en stabil adgang til den strøm, der genereres fra vedvarende energikilder, og virksomheden er ifølge juryen således med til at sikre en bedre adgang til og udnyttelse af bæredygtig og pålidelig strøm.

Lagrer strømmen i en væske
I modsætning til gængse batterityper, hvor energien gemmes i et solidt materiale, lagrer VisBlue strømmen i en væske, der hovedsageligt består af vand. Dermed kan batteriet hverken brænde eller eksplodere, hvilket gør det sikkert at placere batteriet i tæt befolkede og -bebyggede områder.

Batteriet kan samtidig operere i et stort temperaturspænd, hvilket giver fleksibilitet i forhold til installationer verden over. Desuden er batteriets levetid væsentlig længere end andre batterityper – minimum 20 år.

Batterierne kan også være med til at udbygge decentral energiforsyning baseret på rene energikilder i lande, der ikke i forvejen har en central energi-infrastruktur, som f.eks. fjernvarmeværker.

Hi Sustainable Development Award 2019 blev overrakt i forbindelse med hi-messens åbningsdag i MCH Messecenter Herning. Med prisen følger 50.000 kr.

Læs også: Detailhandlere øger bæredygtigheden i forsyningskæden

Foruden VisBlue var R&D Engineering, Chr. Hansen, InnospeXion og Bio-Circle Surface også med i opløbet til at modtage den nye bæredygtighedspris.

- JMA

Denne artikel er en del af temaet I fokus: hi Tech & Industry Scandinavia 2019

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere