Batterivirksomhed vinder nystiftet bæredygtighedspris på hi messen

VisBlue er netop blevet udpeget som vinder af ’hi Sustainable Development Award 2019’ for udviklingen af bæredygtig batteriteknologi til industrien. Prisen blev uddelt på hi-messens åbningsdag tirsdag 1. oktober.

Formand for ingeniørforeningen IDA Thomas Damkjær Petersen overrakte prisen til Søren Bødker, CEO og Co-Founder i VisBlue, der indtog scenen sammen sin kollega Katharina Ejlskov Laursen, Marketing & Communications Manager i VisBlue. Foto: MCH/Lars Møller..

02.10.2019

SCM.dk

For udviklingen af et såkaldt redox flow-batteri, der bidrager til den bæredygtige omstilling af industrien, modtog virksomheden VisBlue tirsdag hi Tech & Industry Scandinavia’s nystiftede pris ’hi Sustainable Development Award 2019’.

Læs også: hi-messen sætter fokus på væredygtighed med ny pris

Den nye pris tager afsæt i FN's 17 verdensmål, der sætter retningen for en mere bæredygtig udvikling for såvel mennesker og dyr som miljø og klima.

”Det er en stor ære at stå her i dag og vinde den her pris. Det er ikke kun mig, men selvfølgelig hele holdet, der har den grønne omstilling som DNA og forsøger at leve op til det hver eneste dag. Og jeg håber, at I alle sammen vil hjælpe med at føre de her mål ud i verden”, sagde CEO og Co-Founder i VisBlue, Søren Bødker, til overrækkelsen.

Den aarhusianske virksomhed er blevet udpeget af en ekspertjury og modtager prisen for udviklingen af batteriteknologi, der gør det muligt at lagre overskydende strøm fra vedvarende energikilder og frigive den igen efter behov.

VisBlues batteriløsning sikrer en stabil adgang til den strøm, der genereres fra vedvarende energikilder, og virksomheden er ifølge juryen således med til at sikre en bedre adgang til og udnyttelse af bæredygtig og pålidelig strøm.

Lagrer strømmen i en væske
I modsætning til gængse batterityper, hvor energien gemmes i et solidt materiale, lagrer VisBlue strømmen i en væske, der hovedsageligt består af vand. Dermed kan batteriet hverken brænde eller eksplodere, hvilket gør det sikkert at placere batteriet i tæt befolkede og -bebyggede områder.

Batteriet kan samtidig operere i et stort temperaturspænd, hvilket giver fleksibilitet i forhold til installationer verden over. Desuden er batteriets levetid væsentlig længere end andre batterityper – minimum 20 år.

Batterierne kan også være med til at udbygge decentral energiforsyning baseret på rene energikilder i lande, der ikke i forvejen har en central energi-infrastruktur, som f.eks. fjernvarmeværker.

Hi Sustainable Development Award 2019 blev overrakt i forbindelse med hi-messens åbningsdag i MCH Messecenter Herning. Med prisen følger 50.000 kr.

Læs også: Detailhandlere øger bæredygtigheden i forsyningskæden

Foruden VisBlue var R&D Engineering, Chr. Hansen, InnospeXion og Bio-Circle Surface også med i opløbet til at modtage den nye bæredygtighedspris.

- JMA

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

30.10.2024SCM.dk

Et nyt samarbejde løser et logistisk mareridt for transportvirksomhed

30.10.2024SCM.dk

Produktionsvirksomheder kan se frem til bedre vilkår med mindre bureaukrati

29.10.2024SCM.dk

Konflikten i Det Røde Hav sender CO2-udledningen på rekord-niveau

29.10.2024SCM.dk

Månedens udfordring: Forsyningskæden skal først og fremmest være fleksibel

28.10.2024SCM.dk

Ny stor aftale om etablering af ladeinfrastruktur ved 27 terminaler

24.10.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Digitale prisskilte løfter kundeservice til nye højder

24.10.2024SCM.dk

Greater Copenhagen ligger i top i OECD inden for udvikling af grøn teknologi

24.10.2024SCM.dk

Klimapolitikken lider fordi ulighed i CO2-aftryk undervurderes

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

31.10.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Aarhus Vest Rytoften 3, 8210, Aarhus V

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online