Axcelfuture bliver til Erhvervslivets Tænketank

Axcelfuture flytter og skifter navn til Erhvervslivets Tænketank. Forandringen markerer et skridt mod fuld organisatorisk og økonomisk uafhængighed med støtte fra over 25 partnere.

Fra venstre ses managing partner hos Axcel og bestyrelsesmedlem i Erhvervslivets Tænketank Christian Schmidt-Jacobsen samt tænketankens bestyrelsesformand Christian Frigast, forskningschef Christina Kjær og direktør Joachim Sperling. Foto: Erhvervslivets Tænketank

11.10.2024

SCM.dk

Erhvervslivets Tænketank vil fortsat koncentrere sig om fire hovedområder: Investeringsklima, ansvarlig virksomhedsledelse, klima-energi og geopolitik. Navneskiftet fremhæver betydningen af erhvervslivets indflydelse på samfundet.

De seneste to år har Erhvervslivets Tænketank indgået betydelige partnerskaber med blandt andre EY, Novo Nordisk Fonden, Augustinus Fabrikker og PKA, og fastholder samtidig en solid relation til Axcel. Christian Frigast, der har været formand siden etableringen i 2013, ser tidspunktet for navneskiftet som det helt rigtige.

"Vi har skabt et stærkt forum for erhvervslivet og det omkringliggende samfund, hvor nære samarbejdspartnere bakker os op både fagligt og økonomisk. Med en robust governance og identitet på plads, gør vi os nu endnu mere relevante. Jeg ser frem til sammen med den øvrige bestyrelse at sætte retningen fremover”, siger Christian Frigast.

Også Christian Schmidt-Jacobsen, der er managing partner hos Axcel og bestyrelsesmedlem i Erhvervslivets Tænketank, understreger, at tiden er moden til, at tænketanken skifter navn og bliver sat fri.

"Axcelfuture blev til takket være generøse bidrag fra en række medarbejdere hos Axcel, der ønskede at sætte fokus på investeringsklimaet i Danmark, som der var opstået en oprigtig bekymring for ovenpå finanskrisen. Men det var ikke hensigten, at Axcel på længere sigt skulle være base for en tænketank, og derfor er jeg glad for, at vi ved fælles indsats har etableret en så stærk platform, at Axcelfuture nu kan træde ind på scenen som Erhvervslivets Tænketank”, siger Christian Schmidt-Jacobsen.

Læs også: Nyt klimasyn er ukendt for mange virksomheder

Joachim Sperling, der fortsætter som direktør i Erhvervslivets Tænketank, siger:

"Vi stræber efter dyb faglighed og et tæt samarbejde med erhvervsliv, organisationer og forskere - gerne gennem vores velafprøvede advisory board model, der samler forskellige interesser og viden om det samme bord. Vi bistår virksomheder og organisationer med at forstå de store udfordringer, der påvirker investeringsklimaet for eksempel i form af kompleks regulering og ny teknologi. Og så omsætter vi vores indsigter til operationelle analyser og anbefalinger”.

Erhvervslivets Tænketank flyttede før sommer ind i Svenn Eske Kristensens ikoniske bygning i Bredgade 40, hvor også Thylander-Gruppen, Bankinvest, Altor og Uddannelses- og Forskningsministeriet holder til.

Kilde: Erhvervslivets Tænketank

/ PiB

N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde skaber ny generation af gaffeltruck

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

19.02.2025Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

18.02.2025SCM.dk

7 ud af 10 forbrugere vil købe mere klimavenligt i fremtiden

17.02.2025SCM.dk

Ubalance i indtægter og udgifter presser klimainvesteringer

14.02.2025SCM.dk

Boehringer Ingelheims fabrik viser vejen mod CO2-neutralitet

12.02.2025GS1 Denmark

Sponseret

Webinar: Gør det komplekse arbejde med dine emballagedata nemmere

10.02.2025SCM.dk

Klimasvigt uden konsekvenser: Virksomheder slipper for ansvar

10.02.2025SCM.dk

Ny industrioverenskomst: Højere løn, bedre rettigheder og øget fleksibilitet for familieliv

07.02.2025SCM.dk

Stor usikkerhed om Danmarks klimamål i 2030

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar om CBAM

Gratis webinar om CBAM, hvor du får et generelt indblik i CBAM-reglerne, praktiske erfaringer og kommende krav.

Dato

27.02.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - hybrid

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

28.02.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
ISO 9001 diplomkursus i kvalitetsledelse - 2 dage

På dette to-dages ISO 9001 kursus præsenteres du for indholdet i ISO 9001 standarden. Samtidig lærer du, hvordan de enkelte krav til kvalitetsledelse bør efterleves i praksis. Kurset i ISO 9001 tager dig igennem de forskellige faser ved implementering af et ledelsessystem for kvalitet.

Dato

04.03.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 2 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Bredana Axcite A/S
Webinar
Præcise Forecast med ny Microsoft løsning

Den nye app byder på best-in-class Forecasting algoritmer og modeller, enestående brugeroplevelse, intelligente rapporter og analyser

Dato

04.03.2025

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Explore the critical connection between the NIS2 Directive and the CRA

In an era of increasing cyber threats, regulatory frameworks like the NIS2 Directive and the Cyber Resilience Act (CRA) are shaping the future of cybersecurity across Europe. While NIS2 enforces stricter cybersecurity obligations for suppliers and organizations, CRA complements it by embedding security into digital products from the ground up.

Dato

06.03.2025

Tid

13:00

Sted

Online på MS Teams

Descartes
Webinar
Deloitte x Descartes: Webinarium om Frihandel, CBAM och hållbarhet

Ett unikt samarbete mellan Deloitte och Descartes, där ledande specialister inom global handel och hållbarhet delar sina insikter och praktisk information.

Dato

13.03.2025

Tid

10:30

Sted

Online