05.07.2022  |  Sourcing

Arbejdsomkostninger er steget mest i USA

Danmark klarer sig bedre end sine tætte handelspartnere såvel som de resterende EU-lande, der kommer til stigning indenfor arbejdsomkostninger.

I årets første kvartal steg de gennemsnitlige arbejdsomkostninger per time i den private sektor i USA med 4,8 procent på årsbasis, hvilket var mere end i Danmark og EU. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I de 27 EU-lande steg arbejdsomkostningerne per time i gennemsnit 4,0 procent i forhold til første kvartal 2021. Danmark havde i samme periode med 1,2 procent den laveste stigning i arbejdsomkostningerne per time.

Arbejdsomkostningerne består af løn, pensionsopsparinger og øvrige arbejdsomkostninger som for eksempel bidrag til offentlige kasser, uddannelsesomkostninger, frivillige personaleomkostninger med videre.

Arbejdsomkostninger steg mest blandt største handelspartnere

Stigningen på årsbasis i årets første kvartal var højest i Tyskland med 4,5 procent. I Sverige steg arbejdsomkostningerne pr. time med 3,0 procent i forhold til første kvartal 2021. Tyskland og Sverige er blandt de EU-lande, Danmark har den største samhandel med.

Det er dog Bulgarien der har den klart højeste årlige stigning i arbejdsomkostningerne per time i EU med en stigning på 14,9 procent fra første kvartal 2021 til første kvartal i år.

Danmark og Italien (1,5 procent) var i årets første kvartal de eneste lande med en stigning i arbejdsomkostningerne på under to procent.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere