02.08.2018  |  Lager & distribution

Amerikanske lagerhuse bliver revet væk på rekordtid

Mens e-handlen boomer, forsøger detailhandlere at følge med. Men lagerplads går som varmt brød, og den øgede efterspørgsel betyder, at antallet af ledige varehuse er historisk lavt.

Der er rift om lagerpladsen blandt amerikanske detailforhandlere, fabrikanter, importører og eksporterer, der alle forsøger at holde trit med forbrugernes stigende handel på nettet. Men her opstår problemet, da antallet af ledige ejendomme er på sit laveste siden år 2000, hvor internethandel og import til Kina for alvor fik luft under vingerne. Nærmere bestemt er den tilgængelige industrielle varehuse helt nede på 7,2 procent. Det viser en ny rapport udarbejdet af økonomer fra ejendomsbureauet CBRE Group Inc.

Den industrielle tilgængelighedshastighed, der omfatter ledige og snart ledige lagerrum, har nu slået alle rekorder, og er nået et lavpunkt, som verden aldrig før har været vidne til, siden CBRE begyndte at holde øje med udviklingen i 1988. Det betyder, at hver gang et nyt lagerrum er færdig bygget, bliver det revet væk. Dertil køber forbrugerne både flere og større ting online, som fx møbler, hvilket kræver mere plads i opbevaring.

Læs også: Naturskadelige biller vrimler ud af importerede træpaller

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Alligevel er markedet overordnet set ”bemærkelsesværdigt afbalanceret”. Det skyldes en hurtig reaktion fra den industrielle verden, der har formået at følge med efterspørgslen. Hertil har det været en fordel, at lagerrummene er forholdsvist enkle at bygge: ”Bare fire vægge og et tag”, forklarer Tim Savage, senior adm. økonom hos CBRE, til The Wall Street Journal.

Den manglende lagerplads har i sidste ende de konsekvenser, at nogle forhandlerne ikke kan følge med kundernes bestillinger og indfri forventningerne til en hurtig leveringstid. Derudover har det skærpet kravene til detailhandlere, der har måtte justere og blive bedre til at udnytte pladsen.

"Skillelinjen mellem detail- og industrielle lagerrum er blevet mere sløret. Så noget der kan fremstå som et detailrum har også en industriel funktion”, siger Tim Savage til The Wall Street Journal. 

Læs også: Digital logistikløsning til C-parts forhindrer varemangel

Størstedelen af de varer, som besætter lagerrummene, er bundet til eksport, da import generelt bevæger sig hurtigere gennem distributionsfaciliteterne. Det betyder, at en stor del af lagerpladsen kan blive tom på længere sigt, hvis efterspørgslen efter amerikansk eksport falder som følge af en handelskrig.

Også Tim Savage peger på, at ændringer i handelspolitikken kan ødelægge balancen mellem udbud og efterspørgsel af industrielle ejendomme. 

- EST

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere