28.10.2016  |  Lager & distribution

Amazon konkurrerer med Carrefour om fødevarer i Paris

Onlinegiganten Amazon har annonceret, at man via tre partnerskaber vil udvide sin Prime Now-service i den franske hovedstad. Samtidig har supermarkedskæden Carrefour påbegyndt tests af en-times levering med cykelbude.

Inden for de sidste par uger er Paris blev skueplads for en veritabel udbringningskrig mellem to sværvægtere på området. Fra hver sin side af Atlanten har de to megavirksomheder sat hårdt ind på at vinde dominansen på markedet for lynleveringer af madvarer i den franske hovedstad, skriver Reuters. Og her er netop leveringstid nøglen til sejren.

Læs også: Sainsbury’s klar med timelevering i London

Onsdag d. 19. oktober startede supermarkedskæden Carrefour – Frankrigs største detailforhandler – således en forsøgsordning, Livraison Express, der skal stå for udbringning af dagligvarer og frisklavet mad med cykelbude fra en stribe butikker rundt om i byen.

Mere præcist er tjenesten, der koster €4,90 (godt 35 kr.) per ordre, indtil videre tilgængelig i halvdelen af Paris’ arrondissementer, hvor budene kan levere varerne inden for en time efter bestilling. I løbet af de kommende uger er planen at udbrede forsøget, hvor de enkelte ordre bliver pakket direkte i butikkerne, til resten af byen.

Midt i denne uge meldte nethandelsgiganten Amazon så ud, at man via partnerskaber med tre lokale virksomheder vil udvide vareudbuddet i sin Prime Now-service, der i dag omfatter 18.000 forskellige produkter.

Det nye aftaler er indgået med luksusmadvaregruppen Fauchon, den økologiske kæde Bio c'Bon og vinforhandleren Lavinia, og vil føje 5.000 varenumre til Prime Nows virtuelle hylder. Prime Now, der startede i Paris i juni i år, er abonnementsbaseret. For et årligt kontingent på €49 (knap 365 kr.) kan kunderne gratis få leveret deres varer inden for to timer, eller én time mod en ekstra betaling på €5,90 (små 44 kr.).

Til Reuters har General Manager for Amazon.fr, Frederic Duval, sagt, at man har oplevet en ”meget stærk efterspørgsel” efter servicen, og at man er fuldt på højde med de varemængder, man havde sigtet efter. Dog var det stadig for tidligt at sige, om Amazon vil udvide tjenesten til andre større franske byer.

Læs også: Amazons en-times levering skaber bekymring i Paris

Siden starten i New York i december 2014, har Amazon Prime Now bredt sig til en stribe andre storbyer i Nordamerika, ligesom europæiske metropoler som London, Berlin, Milan og Madrid er med på kortet.

-AK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere