02.01.2017  |  Lager & distribution

Amazon har fået patent på flyvende luftskibslager

Amazonpatent afslører planer om et flyvende luftskibslager med dertil knyttede leveringsdroner.

Den amerikanske e-handelsgigant Amazon har planer om et flyvende luftskibslager, der skal virkeliggøre virksomhedens droneleveringsdrømme.

Læs også: Amazon afslører nye detaljer om pakkedroner

Det er mediet TechCrunch.com, der oplyser, at CB Insight-analytikeren Zoe Leavitt har opdaget et nyligt Amazonpatent. Patentet vidner om e-handelsgigantens ambitiøse droneleveringsplaner, der muligvis skal gøres virkelige med et flyvende lager, kaldet et ’Airborne fulfillment center (AFC)’.

Luftskibslageret, der skal indrettes i en Zeppeliner-agtig enhed, vil ifølge patentet fungere som et moderskib for dronerne, som står for de luftbårne leveringer, mens mindre luftskibe skal stå for transporten af varepartier, mennesker og brændstof til og fra det flyvende lager.

Ifølge patentet er der planen, at AFC’et skal flyve i en højde af 45.000 fod (små 14 kilometer) og være fyldt med varer, Amazon vurderer, der er brug for i det omkringliggende område.

Luftskibslageret skal både bruges til generelt at levere varer, eksempelvis fødevarer, præcist og hurtigt, men mobiliteten skal også udnyttes ved særlige lejligheder – fx ved store sportsbegivenheder, hvor et AFC kan 'parkeres' tæt på et stadion og distribuere snacks og souvenirs.

Læs også: Amazon har gennemført den første Prime Air-levering

Amazon vil ikke uddybe planerne over for TechCrunch, men indtil videre forbliver projektet et patent – blandt andet grundet USA’s lovgivning på droneområdet.

-CHM

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere