18.05.2015  |  Branchenyt

Amazon er verdensmester i SCM

Virksomheden Amazon topper i år Gartners liste over virksomheder med styr på forsyningskæden. Amazon lægger sig dermed i spidsen foran McDonald's, Unilever, Intel og Inditex. Men hvor er Apple?

Det er amerikanske Amazon, der topper 2015-listen over virksomheder med de bedste forsyningskæder.

Det fremgår af analyseinstituttet Gartners årlige opgørelse, der igen har fundet plads til både Amazon, McDonald’s og Unilever i top 5.

De seneste års vinder, Apple, er ikke at finde på listen. Det skyldes dog ikke en nedsmeltning i Apples forsyningskæde, men at Gartner i år har valgt at lave en isoleret liste for de mest succesrige SCM-virksomheder gennem tiderne. Denne liste tæller foruden Apple også Procter&Gamble. 

Læs også: Transportører ruster sig til nye tider

Og det er generelt verdens største virksomheder inden for business to consumer-feltet, vi finder på Gartners liste.  

Således er Coca Cola, H&M, Nestlé, Intel og L’Oreal også at finde på listen over de 25 mest SCM-duelige virksomheder, der blandt andet bliver bedømt på omdømme, omsætning og lageromsætning.

Læs også: Amazon kan starte dronetests

Research vice president hos Gartner, Stan Aronow, udtaler i forbindelse med rapporten, at der er plads til et par nye aktører, men at listen, der er den 11. af sin slags, domineres af gengangere.

Du kan se hele listen her.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere