25.08.2016  |  Branchenyt

Amazon er på vej mod toppen

Eksperter forudser, at amerikanske Amazon i år 2020 vil slå Wal-Mart af pinden og tage føringen som USA’s største detailforhandler.

Amazon har et større vækstpotentiale, end mange er klar over. Sådan skriver Innovative Retail Technologies, der har kigget på blandt andet MKM Partners-analytikeren Rob Sandersons arbejde. Ifølge den amerikanske ekspert, har Amazon denne sommer overhalet Facebook og er dermed nu det sjette største amerikanske selskab, målt ud fra børsværdien.

Med den fart, mener Rob Sanders, kan Amazon opnå titlen som USA’s største detailforhandler i år 2020.

Læs også: Konkurrent overgår Amazon med dronelevering fra lastbiler

Ifølge magasinet Barrons.com, sidder Amazon på 35-40 procent af det amerikanske e-handelssegment. En anden analytiker, Doug Anmuth fra JPMorgan, estimerede tidligere på sommeren, at det tal kan stige til 50 procent, når vi når 2018.

Og e-handlen er en vigtig faktor i detailbranchen. I USA omfatter e-handlen pt 11-12 procent af alt detailhandel. Det tal forventes at stige til 14 procent i år 2018, hvilket altså stiller Amazon i en endnu stærkere position.  

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere