11.06.2018  |  Lager & distribution

Alibaba Group opfører nyt logistikcenter i Hong Kong

E-handelsvirksomheden Alibaba Group investerer i nyt logistikcenter til en samlet værdi af 1,5 mia. dollars i Hong Kong. Med en placering i en verdens største fragtlufthavn skal centeret forbedre virksomhedens logistikkæde betydeligt.

Den kinesiske e-handelsvirksomhed Alibaba Group investerer 1,5 mia. dollars (9,5 mia. kr.) i byggeriet af nyt digitalt logistikcenter i Hong Kong International Airport, der er verdens travleste lufthavn målt på gods.

Læs også: CPH mod nye fragthøjder

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Med et ejerskab på 51 procent er det virksomhedens logistikgruppe ved navn Cainiao Network, der skal være tovholder på projektet. Med hjælp fra flyselskabet China National Aviation Corporation (Group) Limited og distributøren YTO Express, der ejer henholdsvis 35 og 14 procent, vil Cainiao Network have centeret klar til brug i 2023.

"Hongkong International Airport har været verdens travleste fragtlufthavn i mange år. Den fungerer som en vigtig gateway for globale varer til at komme ind på det kinesiske marked, og omvendt er Hong Kong af strategisk betydning for Cainiao, og vi har et stærkt engagement i at hjælpe byen med at tage højde for fremtidens voksende behov”, siger Wan Lin, der er topchef for Cainiao Network.

Centeret, der bliver på omkring 360.000 m2 vil gøre brug af en række topmoderne teknologier, såsom automatiserede lager- og temperaturløsninger.

Det vil blandt andet omfatte et luftfragtbehandlings-, sorterings- og ordrefulfillmentcenter, der skal kunne håndtere en lastvolumen på op til 1,7 millioner tons om året. På den måde ønsker Cainiao Network at imødekomme det stigende e-handelsbehov ved at forbedre sin logistikkæde.

Fra logistikcenteret i Hong Kong skal der været garanteret en leveringstid på maks. 24 timer internt i Kina og 72 timer i resten af verden.

”Centeret i Hongkong vil være en milepæl på vej mod at nå vores mål om global levering på 72 timer, og det vil yderligere styrke SMV’erne lokalt og globalt, der vil drage fordel af en mere global e-handel på tværs af landegrænser”, forklarer Wan Lin.

Læs også: Worldwide Flight Services udvider sine flyafgange fra Kastrup

Det nye center er en del af Cainiaos målrettede indsats for at styrke og opruste virksomhedens logistiknetværk på global plan. Senest annoncerede Cainiao deres planer om at åbne fem centre i fem forskellige byer: Dubai, Hangzhou, Kuala Lumpur, Liège (Belgien) og Moskva.

Cainiao har allerede tre globale fulfillmentcentre i Hongkong, der drives af virksomhedens partnere.

- EST 

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere