24.11.2017  |  Branchenyt

Airlander i modvind – luftskibsuheld forsinker projekt

Verdens største luftfartøj, Airlander 10, brød i sidste uge fri af sine tøjler, hvilket resulterede i en mindre ulykke. Ingen kom alvorligt til skade, og virksomheden bag luftfartøjet undersøger nu, hvad der forårsagede løsrivningen.

Virksomheden Hybrid Air Vehicles (HAV) er i fuld gang med at udvikle og teste verdens største luftfartøj, Airlander 10, på basen Cardington i England.

Luftfartøjet, der med tiden skal kunne fragte både passagerer og gods, blev i maj testet succesfuldt med en vellykket flyvning på 180 minutter omkring basen. Men nu er der opstået problemer, der forsinker projektet.

I sidste uge rev luftfartøjet sig nemlig løs fra fortøjningerne, mens det stod på jorden i basen. Ved løsrivningen gik en sikkerhedsmekanisme i gang, der punkterede det store luftskib. Ingen medarbejdere kom alvorligt til skade, men HAV vil nu bruge de næste uger på at undersøge, hvad der forårsagede ulykken, og hvordan det kan undgås i fremtiden.

Læs også: Walmart forudbestiller 15 Tesla Semi-lastbiler

Det er ikke første gang, at HAV oplever problemer med testningen af Airlander 10, men det er den slags man må forvente, når en type ny teknologi bliver udviklet, lyder det fra virksomheden:

”Vi tester en helt ny form for flyvemaskine, og ulykker af denne art kan forekomme i den udviklingsfase, vi er i. Vi vil undersøge årsagen til ulykken og omfanget af reparationer, der kræves på flyet, i løbet af de næste par uger”, skriver HAV i en pressemeddelelse.

Læs mere om Airlander her. 

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere