Annonce

Opret nyhed

Airlander 10 kan lette og lande inden for en kort distance på uforberedte steder som ørken, is, vand eller marker. Foto: Hybrid Air Vehicles

Succesfuld test af verdens største luftfartøj

I sidste uge havde verdens største fly, Airlander 10, en vellykket flyvning på 180 minutter. Dermed er flyet et skridt tættere på at kunne fragte både passagerer og gods.

BRANCHENYT

Efter en hård start med problemer ved en landing i august sidste år har Airlander været igennem et flyvetestprogram, hvor luftfartøjet gennem tre faser har udført flere opgaver og fået lov til at flyve længere væk fra sin base i Cardington.

Læs også: Luftskib skal revolutionere 3PL

Onsdag den 10. maj havde luftfartøjet således en vellykket flyvning på 180 minutter:

”Det var virkelig fantastisk at være tilbage i luften. Jeg elskede hvert minut af flyvningen. Jeg er ivrig efter at komme tilbage i cockpittet og flyve igen”, sagde Dave Burns, der er cheftestpilot.

Nye modifikationer
Airlander har tidligere fløjet under navnet HAV-304 i forbindelse med den amerikanske hærs Long Endurance Multi-intelligence Vehicle program i 2012.

Her var der dog betydelige modifikationer, hvorfor man hos Hybrid Air Vehicles har udviklet en mere kraftfuld og manøvrerbar Mobile Mooring Mast (MMM) og et par ekstra ”landingsfødder”.

Til flyvningen den 10. maj havde man tre testmål, som alle blev opnået:

  • At gennemføre en testflyvning, inkl. sikker start, flyvning og landing
  • at fastslå Airlanders grundlæggende manøvreegenskaber, herunder funktionaliteten i det nye landingssystem
  • at indsamle data om flyvningen, om f.eks. fart, stabilitet og andre systemer, til analyse efter turen.

Læs også: Hård landing for verdens største luftfartøj

De fremtidige testflyvninger vil med al sandsynlighed blive foretaget med en eller to ugers mellemrum for at give tid til en fuldstændig analyse af de indsamlede data fra flyvningerne mellem turene.

- EL

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce