03.01.2020  |  Innovation

AI- millioner til grøn logistik

Indhold fra partner Hvad er dette?

I December meddelte Det norske forskningsråd at MIXMOVE, med hovedkontor i Oslo, får næsten 5 mill DKK, til et projekt, som skal gøre logistik grønnere. Projektet skal gennemføres i samarbejde med Elkem ASA og SINTEF Digital.

- Målet er, igennem AI (artificial intelligence), at udvikle godsterminaler til at være «selvlærende», således at de bliver i stand til at tage bedre og bedre beslutninger omkring hvordan gods bevæger sig i logistikprocesserne. Endvidere at alle ressourcer udnyttes effektivt og miljøvenligt. På den måde vil logistiknetværket blive mere dynamisk og det vil give omkostningsbesparelser og miljøgevinster for alle involverede aktører, siger Knut Fredrik Ramstad, administrerende direktør i Mixmove.  

Mixmove styrer vareleverancer i et integreret logistiknetværk over 25 terminaler i hele Europa. Værdien består i at nedbryde paller til enkeltpakker, og igennem algoritmeløsninger sørge for at alle køretøjer, som forlader en terminal er lastet helt til loftet.  På verdensplan i dag, kører halvdelen af alle lastbiler med kun 50% udnyttelse og hver 5.bil er tom. 

- Mixmove's løsninger, gør at man allerede i dag faktisk kan halvere antallet af biler, som kun fragter luft i stedet for at kapaciteten udnyttes maksimalt.  Det giver store besparelser i omkostninger for både afskiber og transportør. Dertil kommer, at udledningen af CO2 kan reduceres med op til 50%!.  I fremtiden vil beslutninger om gods og transportydelser blive taget af selvlærende terminaler og ikke som i dag, hos speditørerne, siger Ramstad. 

Det nye projekt skal erstatte nuværende manuelle rutiner og beslutningsregler i terminalerne, med «machine learnings algoritmer», som er baseret på big-data of præcis semantisk beskrivelse af tilgængelige transportdata.  Algoritmerne skal testes på historisk og nuværende informationer om alle godsbevægelser, transport ressourcer og infrastruktur i hele netværket. 

Algoritmerne skal endvidere valideres og prøves af yderligere i fuld skala i Elkem's forsyningskæder og i det eksisterende Mixmove netværk over 25 terminaler, som allerede i dag er aktivt. 

Midlerne kommer fra Pilot-T, som er et samarbejde mellem Norges Forskningsråd og Innovation Norway, på opfordring af Samfærdselsdepartementet. 

Mere fra MIXMOVE

MIXMOVE

https://www.mixmove.io/

Making Logistics Smarter and Greener The world is changing and we believe that global collaborative networks are the future of logistics. We provide our customers with the capabilities to make this possible. The goal is to increase fill rates and connect supply chains by harmonizing data. Our software makes sure you manage to deliver the goods to your customers at the right time, with the righ…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere