11.06.2018  |  Branchenyt

Aabenraa kommune samler logistikken med nyt initiativ

Padborg Transportcenter og Aabenraa Havn går sammen under navnet GateDenmark, der dækker over deres fælles transportklynge. Ved at synliggøre sig ønsker man at trække flere virksomheder til området.

GateDenmark er en ny fællesbetegnelse for de mange transport-, service- og logistikvirksomheder, der findes i og omkring Padborg Transportcenter samt i resten af Aabenraa Kommune. GateDenmark har til formål at sætte de muligheder, som transportklyngen i fællesskab udbyder, på landkortet.

Læs også: Krav til lageret: Fart, fleksibilitet og frit overblik

Hermed satser man på, at mere markedsføring kan synliggøre de muligheder og fordele, som virksomhederne får ved at etablere sig i området.

”Konkurrencen inden for transportsektoren er hård. Hvis vi skal følge med internationalt samt fastholde og styrke væksten i vores område, er vi nødt til at markedsføre os; og her ser vi GateDenmark som et godt tiltag, vi bakker op om”, siger Peter Therkelsen, der er bestyrelsesformand Padborg Transportcenter.

Fremgang i transportsektoren
I Aabenraa Kommune er GateDenmark en del af deres nye vækststrategi, hvor én af målsætningerne er at fremme erhvervet inden for transport og logistik endnu mere.

”Det har aldrig gået bedre i kommunens transport- og logistikerhverv, end det gør i dag, og vi er altid interesserede i at få nye virksomheder til området. Kommer der en interesseret køber af jord til etablering af virksomhed, så finder vi det”, siger borgmester Thomas Andresen.

Fra politisk side møder den nye sammenslutning generelt opbakning. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at man er gået i gang med at samle lokalplanerne i Padborg-området til én fælles lokalplan. Det skal lette det administrative arbejde betragteligt for virksomhederne i området, der ønsker at udvide eller slå sig ned.

Derudover arbejder man for, at Padborg bliver testområde for det nye 5G-netværk, der ifølge planen skal rulles ud i 2019-2020.

Aabenraa kommune: En transport-guldgrube ved grænsen til Tyskland
Padborg Transportcenter og Aabenraa Havn udgør to vigtige knudepunkter i transportsektoren i Aabenraa Kommune. I Padborg ligger der mange virksomheder, og på Aabenraa Havn har man plads, kapacitet til stort gods og et havneareal med plads til virksomheder.

Læs også: Ny logistikløsning optimerer produktionen hos Louis Poulsen

”De færreste ved, at der ved den dansk/tyske grænse befinder sig en guldgrube i form af transport og avanceret logistik, lager og spedition – og tilmed serviceret af en lang række topprofessionelle virksomheder, døgnet rundt”, uddyber Helle Malene Kjølsen Olsen, der er den nye markedsføringskonsulent, som skal være tovholder på den daglige branding af GateDenmark.

- EST

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere