5 hurtige: Prisvindende speciale optimerer karrieren
Carsten Friis Dam, Consultant Analyst hos PA Consulting Group, modtog sammen med Petter Rodø DB Schenkers pris for det bedste SCM-speciale ved CBS SCM Summit i 2011. Mens vi venter på, hvem der løber af med hæderen til november, har magasinet spurgt en af sidste års vindere, hvilken indflydelse prisen har haft på karrieren.
Hvad er der sket karrieremæssigt, siden du modtog prisen?
Jeg har skiftet job fra Danmarks Rederiforening, hvor jeg arbejdede som projektleder af it-systemer til HR, til analysekonsulent i PA Consulting Group. Jeg startede i rederiforeningen, mens jeg stadig var studerende og gled over i en fuldtidsstilling, den dag jeg afleverede specialet. I PA Consulting arbejder jeg stadig med it-systemer, dog i bredere forstand inden for forskellige brancher. Karrieremæssigt har det været rigtigt godt, idet jeg hos PA har gode udviklingsmuligheder og samarbejde med skarpe kollegaer.
Hvorfor gik prisen netop til dit og Petter Rodøs speciale?
Først og fremmest levede specialet godt op til de seks kriterier, der dannede baggrund for nomineringen. Blandt andet, at specialet skulle være praktisk anvendeligt, værdiskabende inden for supply chain og støtte virksomheder i at forbedre konkurrenceevnen. Vi skrev specialet i samarbejde med medicinalfirmaet Lundbeck, hvilket gav os adgang til store mængder af data, som vi var gode til at få struktureret og sorteret. Problemstillingen handlede om, at Lundbeck har en udfordring, når det skal besluttes, hvor stor en mængde af et givent produkt, der skal fremstilles ad gangen. Mængden afhænger blandt andet af de omkostninger, der er ved at starte en produktion op og lagre produkterne, så en stor del af specialet gik ud på at analysere omkostningerne i krydsfeltet mellem produktion og lager. Vi opstillede på baggrund af vores analyse en optimeringsmodel, som Lundbeck nu bruger. I princippet vil en lang række virksomheder kunne drage nytte af modellen.
Har prisen haft indflydelse på, at du har fået job i PA Consulting Group?
I samspil med gode karakterer, relevant erfaring og det rette personlige match har specialet selvfølgelig haft positiv indflydelse. Konkret har det været med til at vise arbejdsgiver, at man evner at tilegne sig viden, kan kommunikere præcist og bruge teori til at skabe resultater, der kan anvendes i praksis, hvilket er relevant i forhold til megen af den ledelsesrådgivning, jeg arbejder med.
Dit prisvindende speciale handlede om at udnytte forbedrede supply chain-funktioner til at opnå øget konkurrenceevne. Hvordan bruger du den tilegnede viden fra specialet i dit nuværende job?
Specialet gør brug af en del værktøjer, som vi bruger meget i konsulentbranchen, for eksempel beregninger af KPI’er og omkostningsoptimering. I øjeblikket bruger jeg min viden fra specialet i mit konsulentarbejde for en global logistikvirksomhed, hvor vi har gang i et optimeringsprojekt. Her er jeg med til at udvikle software til performance management og rapportering. I projektet har jeg mulighed for at trække på min tilegnede viden om datahåndtering, og hvordan man i det hele taget skal tilgå udfordringen analytisk.
Med prisen fulgte 10.000 gode danske kroner. Vil du løfte sløret for, hvad pengene gik til?
Min halvdel af pengene gik til at forsøde en australienstur, jeg var på, i vinter. Jeg var af sted i en måned, hvor jeg sammen med familien besøgte min bror, der i forbindelse med sine ph.d.-studier var udstationeret i Australien.