3D-print skal sikre danske virksomheders konkurrencedygtighed

Ny resultatkontrakt, der indgås mellem de syv GTS-institutter, herunder Teknologisk Institut, og Uddannelses- og forskningsministeriet skal hjælpe danske virksomheder med at matche international efterspørgsel ved øget brug af 3D-print i produktionen.

Slutmålet for Teknologisk Institut er i løbet af de fire år at få opbygget en fagligt stærk og udstyrstung Test-, Demonstrations- og Udviklingsfacilitet (TDU). Foto: Teknologisk Institut.

07.04.2022

SCM.dk

Hos Teknologisk Institut er det en klar målsætning, at flere danske virksomheder får brugt de mange muligheder, 3D-print har. Implementeringen af 3D-print i den danske fremstillingsindustri er et vigtigt element i den globale digitale omstilling, som 3D-print er en naturlig forlængelse af.

Derfor vil Teknologisk Institut i løbet af de næste fire år i en ny resultatkontrakt give danske virksomheder unik adgang til både udstyr og rådgivning, der sikrer, at de kan udvikle de nødvendige kompetencer inden for produktion og håndtering af 3D-print.

”De danske virksomheder er økonomisk udfordrede i brugen af 3D-print – både fordi udstyret er omkostningstungt, og fordi de mangler viden og adgang til pilotproduktion. Det skal selvfølgelig ændres. På Teknologisk Institut har vi derfor et ønske om at fjerne de barrierer, danske virksomheder står over for, så de kan komme i gang med at udnytte de produktionsmæssige fordele: Vi har nemlig allerede det dyre udstyr og dygtige fagfolk inden for 3D-print og printet elektronik”, fortæller Mikkel Agerbæk, divisionsdirektør på Teknologisk Institut.

Læs også: Teknologisk Institut halverer brugen af nyt plastikpulver på 3D-printere

Overordnet set er det målsætningen hos Teknologisk Institut at give danske virksomheder den oplagte mulighed for at løfte niveauet af fleksibilitet, agilitet og robusthed og derved skubbe fremstillingsindustrien i Danmark i den rigtige retning.

”Bliver mulighederne grebet, vil det stille fremstillingsindustrien i Danmark i en stærkere position i forhold til efterspørgsel på det globale marked – og står den danske fremstillingsindustri stærkere globalt, baner det vej for vækst og udvikling, hvilket fastholder og skaber nye arbejdspladser i Danmark”, tilføjer Mikkel Agerbæk.

Slutmålet for Teknologisk Institut er i løbet af de fire år at få opbygget en fagligt stærk og udstyrstung Test-, Demonstrations- og Udviklingsfacilitet (TDU), som kan gavne dansk industri og sætte fokus på industrielt anvendte additiver fremstillingsteknologier.

Samtidig vil TDU’en lukke et identificeret hul i markedet ved at bygge på mere end 10 års udviklingsaktiviteter, mere end 30 FoU-projekter, en solid markedsindsigt og ikke mindst mere end 100 millioner kroner, som Teknologisk Institut har investeret i strategisk udvalgte state-of-the-art additive teknologier.

- KCP

N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde skaber ny generation af gaffeltruck

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

21.02.2025SCM.dk

IT-trusselsbilledet er fortsat på et konstant højt niveau

20.02.2025SCM.dk

Stor donation styrker AU’s forskning i digitale tvillinger

04.02.2025SCM.dk

Ny rapport: GenAI-revolution sender virksomheders klimaaftryk i vejret

04.02.2025SCM.dk

Nyt højteknologisk udstyr skal forbedre overfladebelægninger

03.02.2025SCM.dk

Brintrør til Tyskland rykker tættere på virkelighed

03.02.2025SCM.dk

Danskernes onlinehandel nåede nye højder i december

31.01.2025SCM.dk

Cybersikkerhed og cyberrisici vil præge verdens virksomheder i 2025

29.01.2025AGR

Sponseret

Bliv Klar til Fremtidens Forsyningskæde: Indsigt og Strategier til 2025

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar om CBAM

Gratis webinar om CBAM, hvor du får et generelt indblik i CBAM-reglerne, praktiske erfaringer og kommende krav.

Dato

27.02.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - hybrid

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

28.02.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
ISO 9001 diplomkursus i kvalitetsledelse - 2 dage

På dette to-dages ISO 9001 kursus præsenteres du for indholdet i ISO 9001 standarden. Samtidig lærer du, hvordan de enkelte krav til kvalitetsledelse bør efterleves i praksis. Kurset i ISO 9001 tager dig igennem de forskellige faser ved implementering af et ledelsessystem for kvalitet.

Dato

04.03.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 2 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Bredana Axcite A/S
Webinar
Præcise Forecast med ny Microsoft løsning

Den nye app byder på best-in-class Forecasting algoritmer og modeller, enestående brugeroplevelse, intelligente rapporter og analyser

Dato

04.03.2025

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Explore the critical connection between the NIS2 Directive and the CRA

In an era of increasing cyber threats, regulatory frameworks like the NIS2 Directive and the Cyber Resilience Act (CRA) are shaping the future of cybersecurity across Europe. While NIS2 enforces stricter cybersecurity obligations for suppliers and organizations, CRA complements it by embedding security into digital products from the ground up.

Dato

06.03.2025

Tid

13:00

Sted

Online på MS Teams

Descartes
Webinar
Deloitte x Descartes: Webinarium om Frihandel, CBAM och hållbarhet

Ett unikt samarbete mellan Deloitte och Descartes, där ledande specialister inom global handel och hållbarhet delar sina insikter och praktisk information.

Dato

13.03.2025

Tid

10:30

Sted

Online