29.04.2021  |  Branchenyt

2021 byder på fald i investeringer, lyder forventningerne

I 2020 blev der foretaget store investeringer i den danske industri. Derfor forventer branchefolk også, at der relativt set vil ske et fald i investeringer i løbet af 2021. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

I marts 2021 viste den seneste undersøgelse af industrivirksomhedernes investeringsforventninger, at der i 2021 forventes et fald i investeringerne på 14 procent i forhold til investeringerne i 2020. Dette fald i 2021 kommer efter et 2020 med høje investeringer. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

De forventerede investeringer i 2021 falder kraftigst i branchegrupperingen ikke-varige forbrugsgoder, der blandt andet omfatter fødevare- og medicinalvirksomheder. Med store investeringer i 2020 på 46 procent er det ikke overraskende, at forventningerne til investeringerne falder til minus 30 procent i 2021. Større opkøb i medicinalindustrien i 2020, som har været omtalt i medierne, spiller formodentlig ind på resultatet.

Modsat er forventningerne helt i vejret i grupperingen varige forbrugsgoder, som dækker over blandt andet elektronik og IT, møbler og legetøj. Her forventer branchefolk en stigning i investeringer på 37 procent sammenlignet med 2020.

Fra 2019 til 2020 forventede den samlede industri en stigning i investeringer på 12 procent. Faldet i 2021 betyder ikke, at investeringerne i kroner og øre vil blive negative, men at de relativt set vil være lavere end i 2020.

Kilde: Danmarks Statistik

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere