06.01.2015  |  Branchenyt

2015 bliver et godt investeringsår

I år kommer der godt gang i virksomhedernes investeringer, viser en analyse fra tænketanken Axcel Future.

Erhvervslivets investeringer vil i 2015 vokse med den højeste takst i otte år. Det viser en analyse foretaget af tænketanken Axcel Future.

For første gang siden 2010 vil investeringerne igen runde 200 milliarder kroner, skriver børsen.dk. De mange penge vil ifølge Axcel Futures analyse blive brugt på nyt udstyr som maskiner, computere og robotter.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Dansk erhvervsliv overser potentiale på 100 milliarder

”Væksten i investeringerne vil i 2015 for første gang vokse med omtrent den hastighed, der skal til for at nå i mål med regeringens målsætning om at skabe 150.000 job frem mod 2020", siger Joachim Sperling, direktør for Axcel Future, til børsen.dk.

Virksomheden Dynamica Ropes, som producerer tovværk, er en af de danske virksomheder, der planlægger at investere i den danske produktion.

"Vi vil investere 40 millioner kroner i nyt produktionsudstyr. Maskinerne skal stå i Danmark, og vi har bygget en ny produktionshal ved siden af den gamle", fortæller Jørgen Sørensen, administrerende direktør i Dynamica Ropes, til børsen.dk.

Forudsigelsen om investerings-fremgangen bygger på en ny økonomisk model, som konsulenthuset Copenhagen Economics har udviklet for Axcel Future. Her bestemmes investeringerne i de kommende kvartaler af den historiske udvikling i aktiekurserne samt virksomhedernes produktion og værdiskabelse.

-KLZ

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere