10.09.2018  |  Branchenyt

Ændringer i forsyningskæder kan reducere madspild med 270 milliarder dollars

Den private sektor er nødt til at gøre en indsats og vise lederskab omkring deres supply chains, hvis problemerne med madspild skal løses, fastslår rapport fra BCG. Maersk overvåger 270.00 containere med IoT for at forebygge spild pga fejl.

Når snakken går på madspild, så handler det oftest om at ændre på forbrugernes adfærd, men faktisk er det firmaer i den private sektor, der spiller den mest kritiske rolle i kampen mod madspild. Ændringer af deres beslutninger kan nemlig påvirke forsyningskæden fra top til bund, skriver supplychaindive.

Læs også: Global modegigant vil sikre bæredygtighed i hele forsyningskæden

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

En ny rapport fra Boston Consulting Group peger således på, at man ved at ændre forsyningskædens infrastruktur og effektivitet kan reducere mængden af madspild med 270 milliarder dollars (godt 1.730 mia. kr.).

I dag står den private sektor i følge samarbejdsorganisationen ReFED for 58 procent af al madspild. I følge FN’s Food and Agriculture Organization og World Resources Institute medvirker det til otte procent af al udledning af drivhusgasser, ligesom det bidrager til den globale underernæring.

Tiltag i den rigtige retning
Selvom rapporten peger på, at de fleste producenter i madindustrien i dag er mere fokuserede på at øge produktionshastigheden frem for at reducere madspild, så kommer den dog samtidig med eksempler på private virksomheder, der har gjort tiltag i den rigtige retning.

Maersk har således udstyret 270.000 containere med loT-teknologi, der følger og registrerer temperaturen, fugtigheden og strømniveauet i hver enkelt container. Det betyder, at defekter fremover ikke vil være en overraskelse ved ankomsten, men at eventuelle fejl forhåbentlig kan opdages og forebygges inden.

Læs også: Apple lover ren energi i forsyningskæden

Alt i alt konkluderer rapporten, at den private sektor er nødt til at gøre en indsats og vise lederskab, hvis problemerne med madspild skal løses.

 -JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere