23.05.2018  |  Branchenyt

Årets største transportmesse slår dørene op

Vestfyn Trækker skal bl.a. lokke flere hænder til en branche, der akut mangler arbejdskraft. 150 udstillere står klar til at vise både lastbiler og branchefordele frem.

Den 25. til 27. maj løber årets største transportmesse af stablen. ”Vestfyn Trækker” afholdes endnu engang i Ejby, og bliver som sædvanlig et udstillingsvindue for transportbranchen. Formålet er, at tiltrække flere medarbejdere til branchen, der mangler tusindvis af hænder. Her håber man at kunne få særligt de unge menneskers opmærksomhed.

Læs også: DSV hjælper Volvo ind på det indiske marked

”Det er enormt vigtigt for os at fange de unges interesse og vise, at branchen nu og i fremtiden involverer en masse spændende og innovativ teknik”, siger Gert Jacobsen, bestyrelsesformand i ITD og manden bag den officielle åbningstale ved Vestfyn Trækker.

På messen kan gæsterne møde 150 udstillere, herunder en lang række bilimportører, vognopbyggere og forhandlere af øvrigt transportmateriel. De skal forsøge at lokke flere til branchen ved at vise fordelene ved et sådant arbejde.

”Samtidig skal vi fortælle, at transportbranchen er så vigtig en spiller i samfundet, at hvis vi ikke får denne rekruttering i gang, giver det enorme problemer for hele samfundsøkonomien. Disse ændringer skal komme fra branchen – vi skal blive bedre til at komme ud af busken og fortælle de mange gode historier fra chauffører”, fortæller Gert Jacobsen.

På trods af fyldte ordrebøger hos langt de fleste danske vognmandsforretninger, står hundredvis af lastbiler og samler støv i garagen - der er nemlig ikke nogen chauffører til at køre dem.

Transportens Udviklingsfond, der er skabt af ATL og 3F for at sikre fremtidens arbejdskraft, vurderer, at der mangler 2500 lastbilchauffører i Danmark. Derfor forsøger man at udbrede kendskabet til de forskellige jobmuligheder i transportbranchen ved blandt andet kampagner og den kommende messe.

Efteruddannelse skal bekæmpe arbejdsmangel
Udover chauffører er der også mangel på lastvogns- og trailermekanikere. Et af branchens tiltag for at komme denne mangel til livs er oprettelsen af Besko Akademi, der tilbyder efteruddannelse og opkvalificering af mekanikere. Besko er leverandør af reservedele til transportbranchen, og akademiet er stablet på benene af samtlige underleverandører.

Per Mikkelsen, der er direktør i koblingsproducenten VBG, er både en af hovedkræfterne bag akademiet og arrangør af Vestfyn Trækker. Begge initiativer som man håber vil fremhæve branchen og dens fordele. 

Læs også: Forretning skal styre IT, ikke omvendt

Ønsker du at få et indblik i branchen, kan billetterne til transportmessen hentes gratis her.

-EST

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere