Annonce

Opret nyhed

”Lagerbygningerne er under stort pres for at imødekomme stigende krav til hurtig og nøjagtig ordreudførelse i lyset af betydelige arbejdsudfordringer", fortæller Rick Faulk, adm. direktør i Locus Robotics. Arkivfoto

Robotskabere melder sig ind i kampen mod Amazon

Locus Robotics rejser stort millionbeløb til udvikling af automatisering til lagerbygninger, hvilket bringer industriinvesteringerne op på næsten 500 millioner kroner i 2017.

LAGER & DISTRIBUTION

Tilbage i 2012 udløste den amerikanske internethandelsvirksomhed Amazon en rivalisering inden for robotteknologi, da man købte firmaet Kiva Systems, der producerer automatiserede lagerrobotter.

Læs også: DHL tester postrobot i Tyskland

Nu melder flere virksomheder sig imidlertid på banen med store investeringer i industrien for at prøve at konkurrere med e-handelsgiganten, skriver bloomberg.com.

Således kunne robot-virksomheden Locus Robotics, der udvikler egne robotter, for nylig annoncere, at man har rejst yderligere 160 millioner kroner i risikovillig kapital, hvilket bringer den samlede finansiering op på mere end 210 millioner kroner.

Med inspiration fra Locus Robotics' indsprøjtning kunne robotfirmaet 6 River Systems ligeledes smide cirka 95 millioner kroner til investeringer i robot-industrien. Og hos China Warehouse Robotics startup Geek+ valgte man at investere 140 millioner kroner, hvilket igen fik konkurrenten RightHand til at investere 50 millioner kroner.

Stigning i antallet af varehuse
I øjeblikket bliver der opført flere lagerbygninger end nogensinde før, da detailhandlere og logistikvirksomheder efterlyser mere plads flere forskellige steder. Det skyldes blandt andet, at man gerne vil være så tæt som muligt på sine kunder, da de ofte bestiller online og kræver korte leveringstider.

Således brugte bygherrer mere end 16 milliarder kroner på lagerbygninger i september måned, hvilket er mere end de tredobbelte af, hvad de brugte i 2012, skriver Bloomberg.

Læs også: De sidste 30 meter er meget svære, og automatisering er måske ikke svaret

Og for at gøre de mange bygninger mere produktive eksperimenterer virksomheder i øjeblikket med robotarbejdere.

”Lagerbygningerne er under stort pres for at imødekomme stigende krav til hurtig og nøjagtig ordreudførelse i lyset af betydelige arbejdsudfordringer. I en økonomi, der i høj grad domineres af Amazon, hjælper Locus flere operatører med at opruste, så de kan konkurrere mere effektivt”, siger Rick Faulk, adm. direktør i Locus Robotics, til bloomberg.com.

246.000 stillinger er endnu ikke besat
Ifølge data fra US Bureau of Labor Statistics beskæftigede lagerindustrien 960.400 amerikanere i oktober måned, hvilket er en stigning på 42 procent i løbet at det seneste årti.

Nu kæmper industrien for at finde medarbejdere – således har man ansat 219.000 i transport-, lager- og forsyningsselskaber i september måned, mens yderligere 246.000 stillinger endnu ikke er blevet besat.

Derfor er man nu i gang med at undersøge, hvilke funktioner de mange robotter kan opfylde. Hos Amazon vil man eksempelvis kunne anvende Kiva-robotterne til at flytte paller på lageret, og hos RightHand har man udviklet en robotarm, der kan hente varerne ned fra de mange hylder og efterfølgende placere dem i kasser. 

Læs også: Ny mobilrobot fra MiR er designet til industrien

Hvad angår robotten fra Locus Robotics, vil den kunne instruere medarbejderne i, hvilken hylde de skal hente en vare fra, som de dernæst placerer på robotten, som leverer pakken videre til næste stop.

- EL

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce