23.11.2017  |  Branchenyt

Walmart forudbestiller 15 Tesla Semi-lastbiler

Elon Musk nåede knap nok at præsentere den elektriske lastbil Tesla Semi, før Walmart stod klar med 15 forudbestillinger. Nu melder flere sig på banen.

Det er ikke gået stille for sig, efter at Tesla-boss Elon Musk i sidste uge kunne løfte sløret for selskabets længe ventede lastbil, Tesla Semi. Således kunne den amerikanske detailhandelsvirksomhed Walmart kort tid efter annoncere, at man har bestilt 15 styks af den elektriske lastbil, skriver CNBC.

Læs også: Så er Tesla Semi klar til verdens øjne

Aftalen er angiveligt indgået, før Tesla kunne afsløre Semi'en for offentligheden, og interessen for Elon Musks mission om at elektrificere industrien er stadig stor, skriver theverge.com.

Hos Walmart er planen at gøre brug af Tesla Semi-lastbilerne i USA og Canada, hvoraf fem af dem skal køre i USA og de resterende 10 på canadiske ruter, fortæller firmaet, der i forvejen har 6.000 lastbiler af den ikke-elektriske slags.

”Vi har en lang historie inden for tests af ny teknologi – herunder lastbiler, der kører på alternative brændstoffer – og vi er glade for, at vi er blandt de første til at afprøve de nye Tesla Semi-lastbiler”, skriver firmaet i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Vi tror på, at vi kan lære, hvordan denne teknologi virker og præsterer i vores forsyningskæde, og hvordan den kan hjælpe os med at opfylde nogle af vores langsigtede bæredygtighedsmål som for eksempel at sænke emissioner.”

Ifølge Elon Musk går Tesla Semi i produktion i 2019 – og det er ikke kun Walmart, der venter spændt. Således har JB Hunt Transport også meldt sin interesse overfor den elektriske lastbil ved at forudbestille et hidtil ukendt antal, skriver theverge.com:

Læs også: UPS storinvesterer i vedvarende naturgas

”Vi tror, at elektriske lastbiler vil være mest gavnlige på lokale ruter, og vi glæder os til at udnytte den bæredygtige teknologi”, siger adm. direktør John Roberts.

- EL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere