07.12.2022  |  Branchenyt

Vestas vinder pris for cirkulær produktion

Capgemini har kåret vinderen af det globale konsulenthus’ nye årlige Sustainability Tech Award i Norden. Formålet med den nye bæredygtighedspris er at anerkende nordiske virksomheders indsats for at drive klima- og samfundsmæssige forandringer via innovative, teknologiske løsninger. Vestas vinder prisen for cirkulær produktion.

Capgeminis nye Nordic Sustainability Tech Award der er åben for alle nordiske virksomheder, anerkender de mest fremsynede teknologiske løsninger i kampen mod klimaforandringerne.

De nominerede til den årlige bæredygtighedspris blev vurderet af en uafhængig jury bestående af blandt andet tidligere Statsminister, Helle Thorning-Schmidt. Og baseret på de fire hovedkriterier, henholdsvis skalerbarhed og anvendelsespotentiale, teknologisk lederskab samt klima- og miljøeffekt, løb den danske vindmøllegigant Vestas med prisen som samlet, nordisk vinder.

I valget af Vestas fremhævede juryen blandt andet Vestas’ bæredygtige teknologi til genanvendelse af turbiner. Hertil kommer virksomhedens brug af cirkulære processer inden for produktion og service, der gør, at materialer kan genanvendes i produkter uden for vindindustrien. En tilgang, der udnytter kunstig intelligens til at estimere levetiden for de enkelte turbiner i realtid. Vestas teknologiudnyttelse er et slående eksempel på, hvordan teknologi kan hjælpe samfundet til at levere på bæredygtighedsagendaen, konkluderer juryen.

Læs også: Gør ingen skade

“Vestas har bygget bæredygtighed ind i kernen af forretningen og sætter standarden for cirkulær produktion i branchen. Prisen som nordisk vinder af Sustainability Tech Award afspejler, at Vestas i dag er førende inden for vindindustrien og en rollemodel med sin holistiske tilgang til genanvendelse og cirkulær økonomi”, siger Anil Agarwal, CEO i Capgemini Nordics & Salgsansvarlig for Europa og tilføjer:

“Intelligent og innovativ teknologiudnyttelse er nøglen til, at virksomheder kan indfri deres bæredygtighedsmål. Med Sustainability Tech Awards anerkender vi de teknologiske fremskridt, vi ser på tværs af regionen og de virksomheder, der handler aktivt for at løse klimaudfordringerne. Capgemini er også selv dybt engageret i klimaindsatsen, og her er det essentielt, at vi arbejder tæt sammen med ligesindede virksomheder for i fællesskab at beskytte vores samfund og kloden”.

PiB

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere