29.04.2013  |  Branchenyt

Tre virksomheder i spil til automatiserings-prisen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Tre ud af 34 indstillede virksomheder er i finalen om at vinde automatiseringsprisen 2013.

Juryen består af:

Knud L. Sant, bestyrelsesformand i Valcon

Lars Goldschmidt, direktør i Dansk Industri

Bjørn Godske, journalist hos Ingeniøren med ansvar for produktion og teknologi

Henning Ingemann Hansen, udviklingsdirektør i Cabinplant (vinder af automatiseringsprisen i 2012)

Ole Madsen, professor ved Aalborg Universitet, Institut for Mekanik og Produktion

Dansk Robot Netværks (DIRA) jury har voteret og udpeget tre finalister til DIRA Automatiseringsprisen 2013. Valget faldt på virksomhederne Grundfos, Hardi International og Universal Robots.  

Læs også: Prisvindende dansk robotanlæg solgt til Grækenland

Begrundelserne for indstillingerne er ifølge dira.dk:  

Grundfos skulle på rekordtid udvikle og implementere den nye Sparta-pumpe for at være first-mover på den nye pumpenorm, der trådte i kraft 1. januar 2013. Grundfos har med produktionslinjen til Sparta-pumpen implementeret løsninger fra mange forskellige leverandører, der tilsammen har udgjort en færdig linje, som lever op til Grundfos’ specifikationer.

Hardi International fik adgang til finalerunden med et projekteret FMS-svejseanlæg, der skal omstrukturere firmaets produktionsfaciliteter til forsvarligt og rentabelt at kunne drive et-styk produktion af robotsvejsekonstruktioner. Tanken er, at man ved brug af fleksibelt produktionsudstyr øger mulighederne for just-in-time produktion af kundespecifikke produkter, hvilket til stadighed vil forbedre leveringstiden til slutkunderne, eliminere interne lagre og øge produktionseffektiviteten i Danmark.

Universal Robots er udvalgt som finalist med en personlig indstilling. Esben H. Østergaard var med til at stifte Universal Robots, mens han arbejdede som robotforsker på Syddansk Universitet. Hans ide var, at gøre en forskel ved at lave de små, sikre og fleksible robotter, som Danmark og hele den vestlige verden havde brug for. Han sagde derfor sit sikre universitetsjob op og kastede sig ud i arbejdet med at udvikle robotterne.

Læs også: Automatisér ikke for enhver pris

Vinderen afsløres på hi[13]-messen
Den endelige afgørelse træffes af juryen hen over sommeren og afsløres på hi[13]-messen 3. september i Herning.

- JKK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere