15.08.2018  |  Branchenyt

Transportminister: Bøden for defekte bremser skal være højere

Ole Birk Olesen vil i samarbejde med transportordførerne fra regeringen og Dansk Folkeparti hæve bødeniveauet for busser, lastbiler og påhængskøretøjer med defekte bremser og andre sikkerhedskritiske fejl.

Der er behov for at stramme bødestørrelserne for defekte bremser og andre sikkerhedskritiske fejl.

Det mener transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) samt transportordførerne for regeringspartierne og Dansk Folkeparti.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

De vil derfor hæve bødetaksterne. Og for at sikre et ensartet niveau for tunge køretøjer bliver bødestraffen for lastbiler og påhængskøretøjer også hævet.

Læs også: Udenlandske vognmænd får kæmpe bøder for snyd i Danmark

”Sikkerheden skal være i orden. Og når det viser sig, at så mange busser kører rundt med alvorlige fejl på bremser, hjulophæng og styretøj, så fortæller det mig, at bøderne ikke er høje nok”, siger Ole Birk Olesen.

Han henviser til en kontrol, som Færdselsstyrelsen og politiet lavede i forbindelse med sommerens Smukfest i Skanderborg. 

Bødestørrelsen foreslås hævet til et niveau i omegnen af 5.000 kroner til føreren og 10.000 til ejeren.

- JJK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere