07.11.2018  |  Branchenyt

Sverige indfører obligatorisk elektronisk fakturering!

Indhold fra partner Hvad er dette?

Er du klar til at sende elektronisk til Sveriges offentlige sektor?

Danmark indførte obligatorisk elektronisk fakturering til det offentlige tilbage i 2005, og Norge gjorde det samme i 2011. Nu indfører Sverige også elektronisk fakturering.

Dette krav betyder, at alle svenske virksomheder skal sende en *elektronisk faktura til det offentlige i Sverige baseret på det europæiske standardformat BIS 3.0.

Forsendelse af dokumenter skal desuden foregå via **PEPPOL’s infrastruktur, som også er den forsendelsesform, som Norge i dag allerede benytter. 

Dette krav omhandler ikke udenlandske virksomheder, der sender fakturaer til det offentlige i Sverige. Det er dog muligt for alle udenlandske virksomheder at sende elektroniske fakturaer via PEPPOL-infrastrukturen til det offentlige i Sverige fra den 18. april 2019.

Du kan finde mere information om dette nye krav her, og du kan downloade en PDF om elektronisk fakturering i Sverige her.

Hvordan kan TrueCommerce hjælpe?

TrueCommerce har på vegne af vores kunder de seneste syv år sendt elektroniske fakturaer til Norge via PEPPOL, og vi sender i dag mere end 200.000 fakturaer årligt via PEPPOL’s infrastruktur – og vi kan også hjælpe dig med at sende elektroniske fakturaer efter de nye svenske krav.

Følgende krav skal være opfyldt, for at du kan sende en faktura til en offentlig kunde i Sverige:

  • Fakturaen skal være formateret i overensstemmelse med BIS 3.0
  • Du skal benytte PEPPOL's infrastruktur
  • Formatet skal valideres for at sikre, at fakturaen ikke bliver afvist

TrueCommerce kan hjælpe dig med at opfylde alle ovennævnte krav. Som kunde skal du blot sende dit inhouse-format, så håndterer TrueCommerce hele opsætningen.

Kontakt os

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har nogen spørgsmål, eller hvis du ønsker at komme i gang med e-fakturaer til dine offentlige svenske kunder.

*En faktura, der er udstedt, transmitteret og modtaget i et struktureret elektronisk format, der gør det muligt at behandle det automatisk og elektronisk. En PDF-faktura skal ikke betragtes som en elektronisk faktura i denne sammenhæng.

**PEPPOL er en forkortelse for paneuropæiske offentlige indkøb på nettet. Det er et regelsæt skabt inden for EU for elektronisk handel og e-indkøb. Systemet består primært af en teknisk platform, men også af aftaler, instruktioner og specifikationer.

Mere fra TrueCommerce Denmark ApS

TrueCommerce Denmark ApS

www.truecommerce.com/dk

TrueCommerce is the most complete way to connect your business across the supply chain, integrating everything from EDI, to inventory management, to fulfillment, to digital storefronts and marketplaces, to your business system, and to whatever comes next.To stay ahead in today’s dynamic global market, companies need to be able to do business in a lot of different directions at once. But too…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere