31.10.2013  |  Branchenyt

Succesfuld omstilling gav logistikpris til GN ReSound

Indhold fra partner Hvad er dette?

En gennemgribende og vellykket omlægning af virksomhedens logistikkoncept er baggrunden for, at høreapparatproducenten GN ReSound A/S i Ballerup er vinder af Den Danske Logistikpris 2013.

Om Logistikprisen

Logistikprisen uddeles i samarbejde mellem effektivitet.dk og IDA Produktion & Logistik på den årlige logistikkonference.

Prisen er indstiftet i 1994 og gives til en virksomhed som anerkendelse for at have arbejdet aktivt med logistik og opnået resultater, som er blandt de bedste i branchen.

På bare tre år er det lykkedes GN ReSound at gennemføre en omfattende omstilling af virksomhedens supply chain fra en decentral struktur til globale standardiserede processer, så kunder over hele verden får lynhurtig levering og service af deres høreapparater.

Læs også: GN Resound forbedrer overskud med 300 millioner

Grundelementerne i det nye logistikkoncept bygger på: ”Samme-dag levering” af standard høreapparater i Europa og USA, ligesom der er skabt et ”samme dag” reparations set-up for standard høreapparater til europæiske og amerikanske markeder.

Når det gælder 100 procent kundespecifikke høreapparater (der sidder i øret) kan leveringstiden holdes på fem dage, selv om hovedparten af produktionen af apparaterne foregår på GN ReSounds fabrik i Kina.

Hurtig levering fra Kina
I sin begrundelse for at tildele GN ReSound Logistikprisen 2013 fremhæver dommerkomiteen da også det bemærkelsesværdige i, at GN ReSound er lykkedes med at producere kundespecifikke apparater i Kina i et set-up, hvor leveringstiderne ikke afviger markant fra, hvad der kunne opnås ved produktion i Europa.

Derudover udtrykker komiteen sin anerkendelse af, at GN ReSound har arbejdet succesfuldt med blandt andet lageroptimering og globale logistikaftaler, som eksempler på initiativer, der bidrager til at reducere både omkostninger og kompleksitet i processerne.

”Sammenfattende har GN ReSounds supply chain-organisation udviklet en supply chain, som har flere innovative elementer samtidig med at der er skabt en fornøden infrastruktur til fastholdelse og fortsat udvikling”, som dommerkomiteen anfører i sin begrundelse. 

Om GN ReSound

GN ReSound beskæftiger cirka 3.000 medarbejdere på verdensplan. Virksomheden har hovedsæde i Ballerup og salgskontorer i mere end 25 lande samt distributører i mere end 80 lande verden over.

De sidste 5 års vindere af prisen er:

2012: Vola A/S
2011: Region Hovedstadens Blodbank
2010: LEGO System A/S
2009: Linak A/S
2008: Chr. Hansen A/S

- JKK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere