02.06.2017  |  Sourcing

Sommerferielukket og cocktailen af Supply Chain forstyrrelser

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hvordan sikrer du, at du ikke bliver forstyrret omkring leverancer eller leverandørers summerferielukninger, mens du sidder og nyder en velfortjent cocktail, ved poolen i sydens sol? Læs med og bliv inspireret!

Bedst som du planlægger afslapningen i sommerens sol, er leverandørens sommerlukning nok det sidste du har lyst til at tænke på. Men, mens det meste af arbejdsstyrken nedjusteres og kan gå på en velfortjent sommerferie, er virksomheder længere nede i forsyningskæden udsat for lange leveringstider, forsinkelser og restordrer.

Hvor meget skal din virksomhed investere i lageret for, at sikre sig imod denne usikkerhed? Hvad vil det koste din virksomhed, og præcis hvor længe vil din værdifulde arbejdskapital være bundet op?

Når det kommer til sommerferie-lukket hos leverandører, er det vigtigt, at planlægningen bliver gjort i god tid. Hvis ikke, kan det betyde, at din virksomhed står tilbage med utilstrækkelig lagerbeholdning for at imødekomme efterspørgslen. Derved ville den indlysende løsning være at bestille ekstra varer, for at dække perioden hvor leverandørerne har sommerferie lukket, men er det virkelig vejen frem?

Der bør tages højde for forskellige parametre, når lagerniveauet over en sommerperiode skal planlægges. Nedenstående er nogle af de fokusområder, som kan være med til at sikre virksomheden en succesfuld sommerperiode:

Ledelsens forventning

Hele året rundt er det vigtigt, at ledelsens forventninger er delt tydeligt med den øvrige virksomhed. Men er der ændringer i forventningerne gennem sommerperioden? Accepteres en lavere servicegrad? Forventes der en yderligere forøgelse af lageret, for at kunne modstå leverings usikkerheder? Dette er et af nøglepunkterne, at få afklaret.

Forecast nøjagtighed

Ofte bruges der statistiske formler som måler nøjagtigheden af forecastet, samt udregner eventuelle sæsonudsving, men når det gælder planlægningen af lagerniveauet i sommerperioden, er det hensigtsmæssigt at dykke endnu mere ned i sidste sommers salg, for at identificere årsagen til eventuelle udsving. Dette giver indsigt, der kan bruges som fundament for beslutninger omkring planlægningen af denne sommers lagerniveau.

Kommunikation

Kommunikationen både internt i virksomheden samt eksternt mellem virksomheden og leverandørerne, er yderst vigtig, især i risikoperioder. Internt er det vigtigt, at kommunikationen er eksakt mellem de forskellige afdelinger, så kampagner eller andre tiltag, som kan have en effekt på efterspørgslen, er belyst. Den eksterne kommunikation spiller også en stor rolle, da det er yderst vigtig, at de korrekte leveringstider er kendte og at der bliver informeret om yderligere forlængelser af leveringstider så hurtigt som muligt.  

Læs meget mere om, hvordan du kan sikre en succesfuld sommerperiode, og dermed nyde din velfortjente sommerferie, uden at skulle bekymre dig om leverandørernes sommerlukninger, HER >>

Mere fra Slimstock Nordic

Slimstock Nordic

https://www.slimstock.com/dk

Simplificér det operationelle indkøb med automatiske og optimerede forecast- og lagerberegninger. Slim4 er det nye Indkøbssystem der kan sikre en høj servicegrad samtidigt med at lagerbeholdningen ikke følger med op.  Resultater fra mere end 600 kunder globalt sikrer din virksomhed et seriøst alternativ til eksisterende indkøbsprocesser…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere