03.11.2015  |  Lager & distribution

Skype-milliardær bruger robotter til udbringning

Et nyt projekt fra Skype-milliardæren Janus Friis benytter selvkørende robotter til udbringning af dagligvarer og pakker.

Danskeren Janus Friis er klar med robotudbringning af pakker og dagligvarer. Det skriver Dagbladet Børsen.

Læs også: Rapport: Industrirobotter i kæmpe vækst

Teknologien er i dag så avanceret, at man kan sende pakker på ca. 10 kg med robotter, når kunder har bestilt levering via en app.   

"Vi ser det som en ny måde at sende ting på. Der er tale om en lille selvkørende robot, der ruller rundt på fortovene, er CO2-neutral og vil levere på det tidspunkt, hvor folk bestiller leveringen. Det giver simpelthen mening", siger Janus Friis.

Robotten skal i første omgang virke som pilotprojekt i Greenwich i det østlige London.

Robotten bookes, når kunden har tid, og den færdes efter gænge regler for fodgængere. Det er selskabet bag, Starship Technologies, der har udviklet robotten for et større millionbeløb i euro.

Læs også: Dansk robot-virksomhed i international udvikling

Om koncept og teknologi skal sælges videre eller blive i Starship Technologies eget regi, er endnu uvist, forklarer Allan Martinson operativ direktør i virksomheden.

"Vi kan udbrede servicen under vores eget navn. Men vi kan også sælge robotterne til firmaer som DHL og Post Danmark. Det handler om, hvem der bærer anlægsudgifterne”, siger han.

-JPN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere