15.09.2023  |  Lager & distribution

Skandinavien løftes med køb af transportvirksomhed

Som en del af sin vækststrategi erhverver Dania koncernen GDL Sjöcontainer AB med henblik på at styrke den skandinaviske markedsposition og derigennem forbedre servicetilbud til kunder.

GDL Sjöcontainer er en svensk transportvirksomhed, der fragter skibscontainere og forbinder
svenske containerhavne og indenlandsdepoter med kundernes start- og slutdestinationer for oversøisk gods. Kunderne er større virksomheder, der serviceres med fokus på value-for-money, god service i form af leveringssikkerhed, kvalitet og tætte relationer og med fokus på løbende at videreudvikle relevante digitale og ESG-relaterede løsninger.

GDL Sjöcontainer er dermed et godt - og geografisk komplementerende - match til Dania koncernen, idet begge virksomheder leverer samme type af services, har samme tilgang til at drive forretning og ikke mindst ensartet værdimæssigt grundlag, der tager udgangspunkt i ordentlighed,
rettidig omhu og samfundsmæssig ansvarlighed.

Med baggrund i et planlagt ejerskifte har Dania koncernen erhvervet 100 procent af GDL Sjöcontainer, hvilket følger den planlagte vækststrategi. Med tilkøbet af GDL Sjöcontainer tager Dania koncernen et stort udviklingsmæssigt skridt, som sikrer markant vækst, en skandinavisk baseret platform samt synergier i forbindelse med services til specielt større kunder, driftsoptimering, digitalisering og ESG.

GDL Sjöcontainer fortsætter med at servicere nuværende kunder med samme serviceydelser og den eksisterende ledelse og organisation som tidligere, og det vil således være ’business as usual’. Det nye ejerskab vil have fokus på forretningsudvikling ifølge med digitalisering og ESG, hvilket også vil komme kunderne til gode.

Læs også: Nyt robotlager betyder levering i ekspresfart

”Med Dania koncernen som ejer står GDL endnu stærkere rustet til fortsat udvikling og vækst. Den
samlede koncerns store viden og faglige kompetencer vil komme GDL – og GDL’s kunder - til gode, når vi sammen skal træffe beslutninger, som er vigtige for firmaets fremtidige konkurrencestyrke, innovation og vækst. Dania koncernen er ejet af CEO Frank Hjortekær-Jensen og Blue Equity, og er ”det rette match” for GDL Sjöcontainers fortsatte udvikling, og med afsæt i de samme værdier og mentalitet. Samtidig arbejder Frank Hjortekær-Jensen og Blue Equity med en lang tidshorisont, og de sætter en ære i at gøre veldrevne virksomheder endnu bedre”, udtaler CEO Mikael Andersson.

CEO i Dania koncernen, Frank Hjortekær-Jensen fortæller:
“Vi er meget glade for, at vi har fået mulighed for at indlemme GDL Sjöcontainer i Dania koncernen. Danias position på det danske marked bliver dermed komplementeret af GDL’s stærke position på det svenske marked, og vi har lært virksomheden at kende som en meget stærk og professionel aktør med en særdeles kompetent og erfaren ledelse samt dygtige og loyale medarbejdere. Vi glæder os til at bidrage til den fortsatte udvikling og ekspansion af GDL Sjöcontainer sammen med Mikael og ledelsesgruppen”.

- PiB

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere