09.12.2020  |  SCM 4.0

SCM Agendaen #5 – Sådan bliver virksomheden mere klar til cloud

Den hastige teknologiske udvikling gør det i dag muligt at gemme data og it-programmer i skyen fremfor på lokale servere. Det åbner op for store forretningsmuligheder, men det er også en stor mundfuld for mange virksomheder. En hybrid-implementering, hvor virksomheden trinvis lægger programmer og data i skyen i takt med, at organisation, processer og modenhed bliver klar til det, kan være den rigtige måde for mange. Hør en levende samtale om drivkræfter og snubletråde med virksomheden L-tek, it-huset Bredana Solutions og supply chain professor fra SDU. Podcasten er sponsoreret af Bredana Solutions.

Den teknologiske udvikling galopperer af sted, og det omfatter for eksempel de såkaldte Industri 4.0-teknologier som kunstig intelligens, maskinlæring, RPA, 3D print etcetera. Alle er klar over, at det er vigtigt at være med på de nyeste teknologier som for eksempel 4.0-udviklingen, men ny forskning viser også, at særligt SMV’er tøver med at investere, fordi de mangler viden, og fordi de har for travlt med driften. Cloud kan måske hjælpe flere SMV’er til at komme i gang med nye intelligente teknologier og på den måde følge med konkurrenter, kunder og leverandører.

Podcast-værterne Tina Højrup Kjær og professor Jan Stentoft, begge fra SDU, har taget podcast-udstyret med til Nørager på Djursland, hvor metalbearbejdningsvirksomheden L-tek holder til. De har selskab af salgsdirektør Bo Winther fra Bredana Solutions og adm direktør Palle Martin fra L-tek.

Podcasten fortæller om, hvad cloud er for en størrelse, at cloud handler meget om forretning og kun lidt om teknik, og hvad virksomheders parathedselementer består af. Jan Stentoft fortæller om, hvad virksomheder generelt oplever af drivkræfter og barrierer for at komme i gang med Industri 4.0, mens Bo Winther beretter om, hvordan Bredana Solutions oplever, at virksomhedernes barrierer og gevinster ved cloud ser ud.

Vi er ikke specielt klar
Palle Martin fortæller lidt om, hvor L-tek står henne it-og forretningsmæssigt, og hvad de ser af snubletråde og mulige fordele, hvis de skulle investere i en cloud-løsning: ”Vi har i dag en ældre inhouse ERP-løsning, og vi får behov for at udskifte den løsning i den nærmeste fremtid. Jeg kan få øje på både mange barrierer for og muligheder i en cloud-løsning. Men vi må erkende, at vi ikke er specielt klar til at gå i skyen. Hos os handler det ikke mindst om at skabe en ny kultur omkring ejerskab for vores it og teknologier - en cloud-tilgang vil kræve, at vi anlægger en helt ny form for tænkning”, fortæller han og tilføjer: ”Vi har brug for sådan helt håndgribeligt at se værdien i en cloud-løsning. Jeg tror, vi har brug for at besøge nogle fagfæller, der har gjort sig erfaringer med cloud og høre i detaljer om, hvordan de har grebet det an”.

Vil du også sponsere en podcast på SCM.dk?

Podcasts kan være initieret og drevet af SCM.dk’s redaktion eller gennemføres med betaling fra en partner, hvor denne spiller en rolle i podcasten.

• Invitér dine kunder eller relevante kilder.
• SCM.dk sørger for alt omkring produktionen: Udstyr, lokaler, redaktionel disponering, vært, planlægning, redigering og udgivelse.
• Alt stemmes overens med kunden.
• Alle podcasts udgives på SCM.dk og distribueres og markedsføres via ugentlige nyhedsbreve, magasinet og gennem Spotify, Apples Podcast App og Google Podcast m.fl.

Hvis din virksomhed ønsker at diktere agendaen i en podcast, så ring og hør mere hos Niels Larsen på +45 2713 0010, eller skriv på Nl@horisontgruppen.dk.

Hybrid vil være en vej for mange
Bo Winther og Palle Martin giver i podcasten udtryk for, at en hybrid-model kunne være den rette fremgangsmåde for L-tek og mange andre virksomheder. En hybrid-model betyder, at virksomheden trinvis lægger sine it-programmer i skyen i takt med, at virksomheden bliver klar til det. På den måde bliver det ikke et big bang - og både datakvalitet, processer, sikkerhed, kultur og medarbejdere kan bedre nå at følge med.

Deltagere:
• Bo Winther, salgsdirektør hos Bredana Solutions og Palle Martin, adm. direktør for L-tek.
• Værter: Podcast redaktører professor Jan Stentoft, SDU og kommunikationskonsulent Tina Højrup Kjær, SDU.

Podcasten er gratis tilgængelig for alle med en smartphone via podcast apps som Apple Podcast, Google Podcasts og Pocket Cast.

- PBH

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere