27.06.2014  |  Produktion

Salg af robotter på retur

Indhold fra partner Hvad er dette?

Danske industrivirksomheder købte færre nye robotter i 2013. Salget faldt med 5,2 procent, viser ny opgørelse.

I 2013 blev der solgt 477 industrirobotter i Danmark, hvilket ifølge en opgørelse fra International Federation of Robotics svarer til et fald på 5,2 procent sammenlignet med salgstallet i 2012. Det skriver ing.dk.  

Læs også: Fleksible robotter gavner dansk konkurrenceevne

Det er første gang i en årrække, at antallet af nye industrirobotter falder, men det får ikke sekretariatsleder i Dansk Robot Netværk (DIRA) Søren Peter Johansen til at ryste i bukserne.  

”Der blev solgt rekordmange robotter i 2012, hvilket formentlig har været et efterslæb fra kriseårene siden 2008. Derfor bekymrer det mig ikke umiddelbart, at vi oplever et mindre fald i 2013. Jeg hører da også ude i markedet, at folk forventer ny vækst i år”, siger Søren Peter Johansen til ing.dk.  

Læs også: Amazon går amok i lagerrobotter

Hos den danske robotproducent Universal Robots råber derimod man vagt i gevær, især på vegne af de mindre danske industrivirksomheder, der risikerer at blive hægtet af den globale udvikling, hvis de ikke automatiserer produktionen.  

”De her tal matcher slet ikke den vækst, vi oplever ude i verden. Og det handler ikke om, at markedet er mættet i Danmark. Det handler snarere om, at det nu begynder at gå lidt bedre igen, og så bliver man lidt for tilfreds og glemmer at holde øje med, hvad konkurrenterne i udlandet gør”, siger administrerende direktør Enrico Krog Iversen til ing.dk.

- JKK 

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere