Sådan går det med SCM i 2020 - del 1

Samarbejde på tværs af funktioner, flere handelsbarrierer, endnu mere gennemsigtighed, digitalisering og ikke mindst kompetenceudvikling præger prognoserne for supply chain management i 2020. Én anbefaling lyder: Forstå hvordan forandringer påvirker forsyningskæden og prioritér det, der batter mest. Læs de første fem eksperters svar på de samme to spørgsmål om, hvordan de forventer supply chain-agendaen vil se ud i 2020.

31.01.2020

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Alle 15 eksperter har svaret på følgende to spørgsmål:

1. Hvordan adskiller supply chain-lederens udfordringer sig i 2020 i forhold til de seneste år?

2. Hvilke virkemidler mener du supply chain-lederen må gribe til i 2020 for at tackle ovenstående udfordringer?

Her er svarende fra de første fem.

Carl-Johan Vang Christensen, Toms Gruppen.

Carl-Johan Vang Christensen, Group Supply Chain Director, Toms Group A/S:

Samarbejde på tværs af funktioner

  1. SC-lederen vil i 2020 og fremad have større fokus på samarbejde på tværs af funktioner samt styrkelse af processer og IT. Fixer-kulturen skal erstattes af forankrede processer, der går på tværs af funktioner.
  2. Vær den samlende faktor og skab gennemsigtighed og forståelse i forretningen gennem S&OP. Kommunikér kompleksitetsfaktoren gennem fakta i forhold til produktudvikling og start med dig selv i forandringssammenhæng… Lederen skal forstå sin egen dynamik og påvirkning af andre og ikke mindst bliver forståelse for forskellige kulturer ret afgørende for at lande rigtigt i det nye produktionslandskab.

Claus Høgholm, Novo Nordisk.

Claus Høgholm, Corporate Vice President, Device Manufacturing & Sourcing, Novo Nordisk A/S

Digitalisering kalder på kompetenceudvikling og autentisk lederskab

  1. Mulighederne for og forventningerne til digitalisering og automatisering vil accelerere yderligere i takt med, at de teknologiske muligheder bliver mere tilgængelige, robuste og billigere. Behovet for øget digitalisering af supply chain management vil komme fra både vores kunder, produkter, supply chain processer og leverandører.
  2. Kommunikation og autentisk personligt lederskab bliver endnu mere afgørende for succes, når forandringshastigheden øges markant. Den nuværende organisation vil have behov for at tilegne sig nye kompetencer og bruge andre løsninger end i dag. Samtidig vil kommende generationer af ”digital natives” have andre forventninger til, hvordan arbejdet skal planlægges og udføres. Alle disse forandringer skal favnes af ledelsens klare kommunikation, så der skabes fremdrift samtidig med tryghed.

Martin Lynge, Zillion Consulting Group.

Martin Lynge, adm. direktør, Zillion Consulting Group

Rekruttering, kompetenceudvikling og nysgerrighed

1. Øget globalisering af både markeder og forsyning giver større og større anledning til at gøre brug af nyeste informationsteknologier til at understøtte integration og gennemsigtighed. Dette kræver nyeste know-how og viden, som kan være svært at tiltrække i et presset arbejdsmarked.

2. Være mere nysgerrig end nogensinde på de muligheder, som der med hastige skridt er ved at opstå med ”the internet of things” – en lang række manuelle rutiner bør automatiseres/digitaliseres, hvilket også vil betyde et skift i opgaven fra udførende til vedligehold af de systemer, som bærer opgaven. Så vær nysgerrig og få opkvalificeret dine medarbejdere til at kunne tackle de nye tider.

Ebbe Gubi, Davidsens Tømmerhandel.

Ebbe Gubi, logistikdirektør, Davidsens Tømmerhandel A/S

Tænk logistik ind i den samlede produkt- og servicepakke

  1. De sidste par år har det handlet rigtigt meget om at ”komme med på bølgen” i forhold til e-handel med attraktive leveringsformer og – betingelser. I de kommende år tror jeg, at vi kommer til at fokusere på at designe og tilbyde attraktive leveringsformer tilpasset det rigtige omkostningsniveau.
  2. Det er det gode gamle samarbejde med salgsorganisationen om at tænke logistik ind i den samlede produkt- og servicepakke, og logistikomkostningerne ind i det samlede produktregnskab. Og så handler det om at tænke nyt, opgive hellige køer og udnytte nye (og eksisterende) teknologiske muligheder.

Jan Stentoft, Syddansk Universitet.

Jan Stentoft, professor i supply chain management, Syddansk Universitet

Se på risici og vær parat til at gribe ind

  1. Udfordringer relateret til indre forhold: Fortsat digitalisering og sikre valide stamdata, sikre de rette kompetencer samt balancering af udbud og efterspørgsel gennem Sales & Operations Planning. Udfordringer relateret til ydre forhold: Vil være situationsbestemt men vedrører Brexit, handelskrigen mellem Kina og USA, klimaudfordringer, præsidentvalget i USA og generelt politisk uro.
  2. Assessment af arbejdsgange med henblik at på vurdere, hvor nye digitale teknologier kan udnyttes. Fokus på supply chain talent og tværgående arbejde med henblik på fortsat at eliminere silokultur. Skabe bevidsthed om eventuelle risici omkring de ydre forhold og skabe parathed til at gribe ind, hvis det måtte blive nødvendigt.

N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde skaber ny generation af gaffeltruck

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Denne artikel er del af et tema:

Tema om SCM i 2020

Relateret indhold

19.02.2025Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

18.02.2025SCM.dk

7 ud af 10 forbrugere vil købe mere klimavenligt i fremtiden

17.02.2025SCM.dk

Ubalance i indtægter og udgifter presser klimainvesteringer

14.02.2025SCM.dk

Boehringer Ingelheims fabrik viser vejen mod CO2-neutralitet

12.02.2025GS1 Denmark

Sponseret

Webinar: Gør det komplekse arbejde med dine emballagedata nemmere

10.02.2025SCM.dk

Klimasvigt uden konsekvenser: Virksomheder slipper for ansvar

10.02.2025SCM.dk

Ny industrioverenskomst: Højere løn, bedre rettigheder og øget fleksibilitet for familieliv

07.02.2025SCM.dk

Stor usikkerhed om Danmarks klimamål i 2030

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar om CBAM

Gratis webinar om CBAM, hvor du får et generelt indblik i CBAM-reglerne, praktiske erfaringer og kommende krav.

Dato

27.02.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - hybrid

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

28.02.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
ISO 9001 diplomkursus i kvalitetsledelse - 2 dage

På dette to-dages ISO 9001 kursus præsenteres du for indholdet i ISO 9001 standarden. Samtidig lærer du, hvordan de enkelte krav til kvalitetsledelse bør efterleves i praksis. Kurset i ISO 9001 tager dig igennem de forskellige faser ved implementering af et ledelsessystem for kvalitet.

Dato

04.03.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 2 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Bredana Axcite A/S
Webinar
Præcise Forecast med ny Microsoft løsning

Den nye app byder på best-in-class Forecasting algoritmer og modeller, enestående brugeroplevelse, intelligente rapporter og analyser

Dato

04.03.2025

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Explore the critical connection between the NIS2 Directive and the CRA

In an era of increasing cyber threats, regulatory frameworks like the NIS2 Directive and the Cyber Resilience Act (CRA) are shaping the future of cybersecurity across Europe. While NIS2 enforces stricter cybersecurity obligations for suppliers and organizations, CRA complements it by embedding security into digital products from the ground up.

Dato

06.03.2025

Tid

13:00

Sted

Online på MS Teams

Descartes
Webinar
Deloitte x Descartes: Webinarium om Frihandel, CBAM och hållbarhet

Ett unikt samarbete mellan Deloitte och Descartes, där ledande specialister inom global handel och hållbarhet delar sina insikter och praktisk information.

Dato

13.03.2025

Tid

10:30

Sted

Online