09.10.2012  |  Strategi & ledelse

Sådan får du fat i de bedste hoveder

Indhold fra partner Hvad er dette?

Få World Economic Forums syv bud på at tiltrække de dygtigste medarbejdere fra hele kloden.

Selv om arbejdsløsheden i øjeblikket er høj i mange lande, vil verden om 20 år have brug for millioner af nye erhvervsfolk, ingeniører, it-specialister, videnskabsfolk, teknikere, lærere, blikkenslagere og sygeplejesker, forudser World Economic Forum i rapporten Global Talent Risk – Seven Responses.

Forudsigelsen fra World Economic Forum er, at der globalt vil opstå en så stor mangel på uddannet arbejdskraft, at det truer verdens økonomiske vækst, hvis ikke der bliver taget hånd om problemet.

World Economic Forum har derfor formuleret syv anbefalinger til, hvordan verdens lande og organisationer kan høste de gode hoveder, der bliver en knap ressource i fremtiden:   

  1. Læg en strategi for rekruttering af medarbejderstaben
  2. Gør migrationen lettere
  3. Sørg for, at de gode hoveder cirkulerer
  4. Øg arbejdsdueligheden
  5. Skab mulighed for, at talenterne kan blomstre 
  6. Tilskynd midlertidig og virtuel mobilitet
  7. Øg talentpuljen

Anbefalingerne fra World Economic Forum baserer sig på, hvordan 320 lande og organisationer i dag arbejder med at tiltrække, flytte, udvikle og opnå mangfoldighed i deres stab af talentfulde medarbejdere.

Læs hele World Economic Forums rapport Global Talent Risk – Seven Responses (åbner som PDF).  

- JKK

Tags: , Arbejdskraft, Talent

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere