08.08.2014  |  Planlægning

Russerne omlægger forsyningslinjerne

Indhold fra partner Hvad er dette?

Der er sat turbo på at finde nye forsyningslinjer i Rusland efter præsident Putins embargo mod EU og USA.

Myndigheder i Rusland er i fuld gang med at finde alternative forsyningsveje for de store mængder af fødevarer fra EU og USA, der er ramt af præsident Putins importforbud, skriver dagbladet Børsen.

Læs også: DB Schenker rydder vejen til Rusland

Den russiske regering har vendt blikket mod Asien og Sydamerika, hvor nye leverandører af kød og mejeriprodukter fra eksempelvis Brasilien, bliver godkendt i en rasende fart.  

"Vi kan se, at de har lyn-godkendt rigtig mange producenter i Sydamerika og Asien, så det er helt klart, at russerne vil tvinge importen væk fra Europa og ud i resten af verden som en reaktion på de sanktioner, der er pålagt fra EU's side”, siger adm. direktør Sune Uhrenholt fra F. Uhrenholt Holding, en af de store danske fødevarekoncerner i Rusland, til Børsen.

F. Uhrenholt Holding omsætter for en milliard kroner i Rusland og har blandt andet et nyopført distributionscenter i udkanten af Moskva. Cirka 30 procent af omsætningen er varer fra EU, som Sune Uhrenholt nu må finde andetsteds. Men det er han vant til:  

Læs også: Logistik på russisk

"De fleste mejeriprodukter fra Tyskland og andre lande har været udelukket i over et år, og derfor har vi allerede bokset med det i halvandet år og har erfaring med at finde andre løsninger, så man kan ikke sige, at vi er ramt af en chokeffekt”, siger Sune Uhrenholt til Børsen.

- JKK 

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere