04.01.2016  |  Produktion

Robotter vil vinde stort frem i mindre virksomheder

Indhold fra partner Hvad er dette?

Inden for de næste år vil tusindvis af mindre danske virksomheder anskaffe sig robotter. Udviklingen skyldes, at robotterne både bliver mere fleksible og billigere.

Som det ser ud i dag, er de mindre virksomheder i Danmark ikke rigtig kommet med på robot-beatet endnu. Det er nemlig kun fire procent af virksomhederne, der virkelig har taget robotteknologien til sig. Men det vil ændre sig i den nærmeste fremtid, vurderer Teknologisk Institut. Skiftet skyldes et indtog af billige og fleksible robotter. Det skriver børsen.dk.

Læs også: Outsourcing skal bremses med billige robotter

Rundt regnet vil robotternes indtog i de mindre virksomheder betyde, at omtrent 115.000 arbejdere i disse virksomheder fremover vil stifte bekendtskab med robotter, viser beregninger foretaget af Teknologisk Institut.

Hos Dansk Industris automatiseringsenhed MADE påpeger man også de billige robotters indtog.

"Små og mellemstore virksomheder får for første gang robotter designet specifikt til dem. Og prisen er nu sådan, at alle kan investere i dem. Det er klart, at det giver muligheder", siger Nigel Edmondson, direktør for MADE, til børsen.dk.

Ny dynamik
Ifølge Søren Peter Johansen fra Teknologisk Institut, der rådgiver virksomheder om brugen af robotter, vil alle virksomheder med mere end ti ansatte som minimum have én robot-arm om fem år. Og det er der en god forklaring på:

"Skiftet vi ser i industrien er nu, at hvor industrien før fokuserede på at producere en robot, der kunne sælges 10.000 gange til én kunde, så er der nu spillere, der fokuserer på at lave én robot, der kan sælges til 10.000 virksomheder. Og det ændrer dynamikken", siger Søren Peter Johansen til børsen.dk.

Læs også: Rapport: Industrirobotter i kæmpe vækst

Ifølge ham er indgangsbilletten nu 300.000 kroner. Alligevel mener han, at der stadig er en udfordring i at få de små virksomheder i gang.

-SSM

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere