05.07.2012  |  Produktion

Robothøvl sparer penge i byggeindustrien

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den nystartede virksomhed ODICO har i samarbejde med Robotteknologi på Teknologisk Institut udviklet en avanceret robot og software-platform med kælenavnet ”ostehøvlen”, der kan minimere omkostningerne til støbeforme i eksempelvis beton- og glasfiberindustrien.

Anders Bundsgaard Petersen, administrerende direktør i ODICO, har store forventninger til "ostehøvlen", da den muliggør en hurtigere fremstilling af støbeforme med samme kvalitet til en væsentligt lavere pris end de konventionelle metoder.

ODICO forventer ligeledes, at den nye teknologi vil kunne bidrage til innovationen i den danske byggesektor ved at gøre avancerede arkitektoniske muligheder tilgængelige for markedet, for eksempel ved at tænke i andre former end klassiske retlinede bygninger, da ”ostehøvlen” kan glødetrådsudskære avanceret geometri i støbeforme af materialet EPS (Ekspanseret Polystyren).

Da EPS-formene ikke kræver samme energi som bearbejdning i træ og metal, der traditionelt bliver brugt til at fremstille støbeforme, vil den nye teknologi ifølge ODICO kunne sænke de miljømæssige omkostninger i forbindelse med produktion af forskalninger til konstruktioner.

- JKK
 

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere