17.08.2020  |  Branchenyt

Roboteksperter tager på virtuelt besøg hos danske produktionsvirksomheder

En ny tjeneste forbinder produktionsvirksomheder virtuelt med roboteksperter via telefonen og giver svar på, hvor det bedst kan svare sig at indføre robotter.

Coronakrisen har accelereret interessen for robotter i industrien. Flere virksomheder ser robotter som en mulighed for at holde gang i produktionen, når medarbejdere må blive hjemme på grund af smittefare. Derfor har den digitale robothub #HowToRobot lanceret en tjeneste, der hjælper med at sætte fart på automatiseringen trods krisens begrænsninger. Tjenesten forbinder produktionsvirksomheder virtuelt med roboteksperter og sikrer på den måde, at der er fysisk kontakt. “Værktøjet gør robotrådgivning lettilgængelig for hele industrien og reducerer omkostningerne markant – så selv den lille produktionsvirksomhed kan være med,” siger adm. direktør for #HowToRobot, Søren Peters og uddyber: ”Mange virksomheder leder efter de områder i produktionen, hvor det bedst kan svare sig at automatisere og indføre robotter. I stedet for at få en robotrådgiver til at møde fysisk op på fabrikken, kan virksomheden nu give rådgiveren en virtuel gennemgang via telefonen”.

Hurtigere tilbagebetaling af nøje udvalgte robotprojekter
Tjenesten fungerer ved, at en medarbejder hos virksomheden filmer arbejdsprocesserne i produktionen, mens robotrådgiveren i fortrolighed følger med og stiller spørgsmål. Gennemgangen giver rådgiveren det fornødne indblik til at anbefale, hvilke robotprojekter virksomheden bør fortsætte med.

”Kunsten er at vurdere, hvor svært det er at automatisere den enkelte proces – og om teknologien er moden nok til virksomhedens behov. De virksomheder, der bruger tid på at udvælge de rette projekter, får typisk deres investering hurtigere igen på robotten”, siger robotingeniør hos Gain & Co, Mikkel Viager, der er en af de uvildige rådgivere på platformen. ”Det virtuelle format er hurtigere og mere omkostningseffektivt for produktionsvirksomhederne, fordi vi som rådgivere ikke skal bruge tid på at rejse ud og besøge dem fysisk”, tilføjer han.

Virtuel robotrådgivning på vej til europæisk industri
Det er ikke kun danske produktionsvirksomheder, der får adgang til en ”robotekspert i lommen” fremover. Tjenesten er også i færd med at blive udrullet til de mere end to millioner europæiske produktionsvirksomheder. ”Vi er i dialog med industrisammenslutninger og lignende organisationer på tværs af Europa, som ønsker at øge deres medlemmers konkurrencedygtighed ved hjælp af automatisering. De ser et stort behov for nem adgang til viden om, hvordan man sikrer succesfulde robotprojekter”, siger Søren Peters og afslutter: “Selvom en robotingeniør har en høj timeløn, gør de virtuelle fabriksbesøg det muligt at klare arbejdet på få timer – og så kan selv produktionsvirksomheder i lande med lavere indkomster være med”.

Pbh

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere