15.12.2020  |  Lager & distribution

Robot rydder op på lager og sparer menneskehænder

FM Logistik har på sit logistikcenter nær Warszawa i Polen installeret en MiR200 mobil robot til at transportere tonsvis af brugt papemballage fra pakkelinjen til en tip-container uden at mennesker er involveret.

FM Logistics pakkeprocesser udløser årligt 200 tons brugt pap, som skal transporteres til genbrug. At gå rundt på et lager med brugt pap er ikke særlig produktivt. Derfor har FM Logistic i 2019 investeret i en MiR200 mobil robot, af medarbejderne kaldet Mirek, der samler pappet sammen, og gør det muligt for medarbejderne at udføre andre opgaver.

”I vores virksomhed gør vi meget for at automatisere, specielt hvor medarbejderne dagligt udfører tunge gentagne bevægelser i pakkeprocesserne. Omvendt er vi også opmærksomme på, at medarbejderne er nøglepersoner i hele vores drift. Automatisering kan aldrig erstatte medarbejderne og deres evne til at reflektere”, forklarer Agnieszka Vidawska, co-pakningschef hos FM Logistics logistikcenter i Mszczonów nær Warszawa.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Robotten skal ikke have pauser

MiR robotten er i drift døgnet rundt i et treholdsskift fem til seks dage om ugen. Hver opgave tager 10,5 minutter. Distancen for robotten er på 300 meter. Robotten kører 18,5 km om dagen. Det er medarbejderne selv med assistance fra en software-ekspert, der har programmeret robotten til at fjerne det brugte pap.

”Det har været et pilotprojekt i hele FM Logistik gruppen at tage en MiR200 i anvendelse. Formålet har været at undersøge den tekniske mulighed for at bruge en robot i interne logistikprocesser. Men også at undersøge om den kunne indgå i co-produktion og co-paknings-processer”, fortæller Arkadiusz Bucsek, leder af co-pakningsafdelingen hos FM Logistic i Mszczonów.
”Fordelen ved denne løsning er, at MiR robotten er let at installere og programmere”, tilføjer han.

Samarbejder med tip-container

Med hjælp til integration fra software-eksperten ABZ Automatyka gjorde applikationen det muligt at opnå et yderligere og meget avanceret mål: At samarbejde med en tip-container.  Papemballage fjernes nu udelukkende ved hjælp af en robot, et kontrolsystem og en tip-container.

”Det, der udmærker MiR robotten er, at den har en række forskellige funktioner til brug for logistikformål. Den går i gang, så snart vi får den ud af emballagen og programmeret. Den ved hvorfra og hvortil den skal køre, den undgår på sikker vis mennesker og andre forhindringer, kører på batterier og lader sig selv op fra en docking station”, siger Lukasz Maki, MiR robotchef hos Astor.

- PBH

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere