26.10.2010  |  Lager & distribution

RFID-teknologi til CC Containerne er allerede taget i brug

I forbindelse med forberedelserne til ”Operation Chip It” – mærkningsoperationen hvor alle CC Containere får ID...

I forbindelse med forberedelserne til ”Operation Chip It” – mærkningsoperationen hvor alle CC Containere får ID-mærker med RFID (elektronisk mærkning) – er Container Centralen (CC) allerede begyndt at bruge IBM-teknologien til deres rullepaller i Østrig.
Siden 2009 har CC brugt RFID til at registrere alle de CC Euro Dolly’er (“rullende ¼-paller”), der kommer ind og ud af CCs depoter i Østrig. De scanne- og registreringsteknikker samt IT-systemer, der bruges, er nu blevet ændret, så det er de samme teknikker og systemer som dem, der vil blive brugt til registrering af RFID-mærkerne på CC Containerne. Ud over at det giver en ensartet RFID-teknologi, at CC kun bruger IBM som leverandør til administrationen af RFID-mærkede transportenheder, betyder det også, at hele den tekniske løsning allerede er i brug og fungerer, inden de 3,5 mio RFID-mærkede CC Containere begynder at cirkulere i hele Europa fra og med d. 10. januar 2011.
”Østrig er et pionerland mht. brugen af IBMs RFID-teknologi – samme teknologi som også vil blive brugt til håndteringen af CC Containerne, og det beviser at systemet også virker ’ude i virkeligheden’”, siger Günter Gerland, der er CSO for D-A-CH-området i CC. Han fortsætter: ”Det næste skridt bliver, at CCs depoter i Schweiz og Tyskland også begynder at bruge samme RFID-system og –teknologi i september 2010.”
De RFID-scannere, der bruges til den østrigske CC Euro Dolly-løsning er integreret med CCs logistiksystem CC LogLink. Når RFID-mærkerne på CC Euro Dolly’en scannes, overføres data automatisk til CC LogLink.
Når CC Containerne begynder at rulle rundt med RFID-mærke på i begyndelse af januar, vil der ikke foregå nogen sporing, og CC registrerer kun bevægelser ind og ud af CCs 55 depoter. Men når brugeren scanner RFID-mærket vil det være tydeligt med det samme, om det er en ægte CC Container eller en falsk kopi, som vil blive afvist i systemet – og samtidig kan man også foretage en optælling af containerne. RFID-mærket er desuden et vigtigt redskab som CC Containerkunderne får stillet gratis til rådighed. Med RFID vil ingen brugere blive udelukket fra forsyningskæder, der kræver RFID, og man kan ydermere integrere RFID-scannerne sammen med ens eget logistiksystem, hvilket giver mulighed for ”Track & Trace” samt automatiseret ordrebehandling.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere