30.03.2020  |  Innovation

Rederi tester bæredygtig biobrændsel

De kommende uger planlægger Stena Bulk at iværksætte en test med containerskibe, der skal sejle på 100 procent bæredygtigt biobrændstof.

Det svenske rederi Stena Bulk vil gennem et forsøg bevise, hvordan containerskibe drevet af 100 procent biobrændstof kan varetage normale operationelle opgaver.

I forsøget vil rederiet bruge et såkaldt andengenerations brændstof, hvilket betyder, at det er lavet af affaldsmateriale. I dette tilfælde bruges MR1-100 biobrændsel, der er produceret af brugt madolie og som leveres af hollandske GoodFuels. 

Læs også: DFDS' færger kan snart sejle på klimavenlig olie fra nødder

“Ved denne test vil vi at bidrage til at skubbe industrien og bane vejen mod mere bæredygtig shipping”, siger administerende direktør for Stena Bulk, Erik Hånell, og fortsætter:

“Vi ønsker at kunne tilbyde vores kunder flere muligheder med mindre miljøpåvirkning i fremtiden og ved at gennemføre forsøget i vores sædvanlige drift vil vi vise, at det at være bæredygtig ikke behøver at påvirke kerneforretningen negativt”.

Stena Bulk oplyser, at denne type biobrændsel kan resultere i en CO2-reduktion på godt 83 procent. Brændstoffet udleder desuden signifikant lavere niveauer af SOX sammenlignet med andre brændsler. 

- HCL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere