27.02.2017  |  Branchenyt

Planer om ny containerterminal ved Aalborg Havn

Aalborg Havns containerforretning vil vokse i fremtiden. Derfor har Aalborg Havn nu planer om en ny og større containerterminal.

I 2022 vil kapaciteten løbe ud hos Aalborg Havns containerforretning, hvor beregninger viser, at havnen vil overskride 100.000 TEU om året. Samtidig vil container-trafikken i Aalborg vokse i takt med, at oceanskibene bliver større, da de i fremtiden i højere grad vil blive afhængige af et fleksibelt og regionalt udbredt net af feeder-havne.

Derfor har man hos Aalborg Havn nu planer om at anlægge en ny containerterminal med arbejdstitlen ”Aalborg Container Terminal 2”, der bl.a. vil indeholde funktionaliteter som materialegård, 24 timers afstillerplads og faciliteter til Skat. Terminalen skal placeres i et 180.000 kvadratmeter stort område øst for det bassin, hvor den nuværende containerterminal holder til.

Læs også: Maersk vil udvide i Aarhus Havn

"Med planerne om Aalborg Container Terminal 2 vil Aalborg Havn Logistik sammen med de nuværende aktører adressere de scenarier, der regnes på og skabe mere kapacitet til containerforretningen, så den samlet set kan komme op på 200.000 TEU pro anno", siger Claus Holstein, der er adm. direktør i Aalborg Havn.

Ifølge ham har bestyrelsen i Aalborg Havn et ønske om, at Aalborg Havn efter 2030 vil udgøre en endnu mere robust havn, som ikke er afhængig af enkelte kunder eller aktiviteter: "Det betyder, at Aalborg Havn skal vokse så hurtigt, at ingen kunde udgør mere end maksimalt 15 procent af den samlede omsætning", siger han.

Der er endnu ikke truffet nogen endelig beslutning om starttidspunkt for den nye containerterminal, men det forventes, at den vil kunne tages i brug i løbet af ca. to år fra igangsætning. Den eksisterende containerterminal vil dog være til rådighed under byggefasen og kan, afhængig af udviklingen, bruges generelt fremadrettet.

-EL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere