03.04.2020  |  Branchenyt

Passer du ordenligt på din truck flådes batterier under corona-stilstand?

Indhold fra partner Hvad er dette?

Coronavirus har skabt mange problemer for virksomheder og samfundet verden over. Virksomheder har måtte undvære personale, der har været mindre efterspørgsel for service og produkter, og i nogle lande har der endda været obligatoriske lukninger.

For nogle virksomheder er deres services og produkter blevet endnu vigtigere end normalt – som for eksempel i fødevareindustrien og medicinalbranchen. Desværre er der samtidigt andre sektorer, som oplever et seriøst fald i efterspørgslen, og i virksomheder som beskæftiger sig med materialehåndtering, står deres truck-flåde måske helt stille, eller der opleves megen mindre aktivitet end normalt.  

Hvis du har været nødt til at lukke din betjening, kan du trygt regne med at dine trucks kan stå stille i en længere periode uden problemer. Det er dog en anden sag, når det kommer til bly syre-batterierne, som skal opbevares på en meget mere omhyggelig måde, hvis du vil være i stand til hurtigt at genoptage driften, når vi vender tilbage til mere normale tilstande. Ved at passe godt på dine batterier, undgår du at spilde tid på batteriservice og genopladning senere hen. 

Her er nogle af de vigtigste regler, som du bør følge, når du skal opbevare din flådes bly syre-batterier i en længere periode: 

Først skal du sikre dig, at batterierne er fuldt opladet, inden du opbevarer dem 

Hvis du har brug for at opbevare batterier, der ikke skal anvendes, over en længere periode, skal du først sørge for, at de er fuldt opladet og har korrekt vandniveau. Dette er med til at forebygge sulfatering, som kan være vanskeligt og dyrt at reparere, samtidigt med at det vil påvirke dit batteris levetid og ydeevne voldsomt. 

Opbevar batteriet i et tørt og frostfrit område 

Selvom foråret er på vej og vejret generelt bliver varmere, kan temperaturen stadig falde til under frysepunktet lokalt - især om natten. Du bør derfor altid sikre dig, at batterierne opbevares indendørs, langt væk fra fugt og frost, så de stadig har en god ydeevne i fremtiden. 

Hvis batterierne stadig er i dine trucks, skal du frakoble dem 

Selvom din maskine ikke står tændt, vil batteriet langsomt aflade, hvis det er tilsluttet trucken. Dette skyldes, at batteriet er udsat for skjult forbrug - også kaldet ’vampire drain’ eller ‘parasitic load’. Når det sker, vil dit batteri være fuldstændigt afladet, når du skal bruge det, hvilket igen også vil mindske dit batteris levetid og ydeevne voldsomt. Hvis du vælger at opbevare dine batterier i maskinerne, bør du derfor altid frakoble dem. 

Oplad batterierne én gang om måneden 

Selvom du forventer, at dine batterier ikke skal bruges i en længere periode, bør du oplade dem én gang månedligt. Dette sikrer, at de er fuldt opladet og klar til brug, når du behøver dem igen. Hvis du opbevarer batterierne i et laderum, bør du tilkoble dem opladeren. Laderne kan indstilles til at lade op automatisk, når batterierne behøver det, så de er helt klar til brug, når der er brug for det. 

Den krise vi befinder os i, har stor indflydelse på alle, og især virksomheder. At komme tilbage på sporet kan tage noget tid, men hvis du følger disse basale råd og på den måde plejer dine batterier, kan du føle dig sikker på, at de er klar til brug, når du behøver dem.  

Hvis din materialehåndtering er blevet påvirket af krisen, og du behøver gode råd omkring at komme igennem det, kan du klikke herunder og komme i kontakt med os. Vores team af eksperter står klar med gode råd og vejledning gennem denne svære tid. 

Mere fra UniCarriers Denmark A/S

UniCarriers Denmark A/S

www.unicarrierseurope.com

UniCarriers Denmark A/S har mere end 50 års erfaring på det danske marked, og vi tilbyder japansk kvalitet og teknologi i et unikt samspil med svensk design, brugervenlighed og ergonomi. Vi er særdeles stærkt repræsenteret i mere end 30 europæiske lande, og på verdensplan er der tale om mere end 5.000 dygtige og dedikerede medarbejdere. Denne platform har relevant og professionel positiv indflydel…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere