10.09.2019  |  Lager & distribution

Opgradering af WMS øger virksomheds effektivitet med over 40 procent

Virksomheden Av Form A/S har investereret i ny teknologi, som har optimeret lager og arbejdsgang. Det har både øget effektiviteten og nedbragt omkostningerne. Projektchef mener, det er en investering i konkurrencedygtighed.

Virksomheden Av Form A/S i Herning, der sælger legetøj og kreative materialer til institutioner, har øget effektiviteten med over 40 procent ved at optimere lagersystemet med nye teknologier fra Logimatic.

Læs også: Mærsks fuldautomatiserede havneterminal har ikke øget produktiviteten

I 2016 flyttede virksomheden til et nyt lager, hvor lagerautomater blev installeret og lagerstyringssystemet blev opgraderet. Desuden blev plukkevogne og ordresedler opgraderet til iPads, håndscannere og plukketrucks.

Investeringen har gjort det muligt at implementere otte lagerautomater, der udnytter lagerets højde fuldt ud. Det har gjort det muligt at opbevare langt flere varer og tilgå dem på en mere effektiv måde. Virksomheden har både et manuelt lager og et automatiseret lager, som styres af WMS-systemet LOGIA.

WMS-systemet er integreret med virksomhedens ERP-system, for at stamdataene kan udveksles mellem systemerne. De nye opgraderinger binder virksomhedens logistik sammen, hvilket både har forbedret effektiviteten og minimeret fejl, hvilket er med til at reducere omkostningerne.

Behov for konkurrencedygtighed
Ifølge Lene Baadsgaard, der blandt andet er projektchef for Supply Chain hos AV Form, har investeringen været stor. Men virksomheden har ikke haft råd til at lade være, da markedet er præget af hård konkurrence. Derfor har investeringen været nødvendig for at holde omkostningerne nede og blive mere konkurrencedygtig.

Læs også: Ny blockchain-standard skal skabe effektivitet i forsyningskæderne

”Vi har nedbragt vores lageromkostninger med 22 procent, hvilket har gjort os mere konkurrencedygtige. Herudover er plukkeeffektiviteten på lageret øget med 40,6 procent over de sidste tre år. Det betyder, at vi kan ekspedere flere ordrer med den samme kapacitet”, fortæller administrerende direktør Marianne Sørensen. 

- MGC 

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere