16.05.2018  |  Lager & distribution

Nyt sorteringsanlæg sætter turbo på IC Group pluk & pak

IC Groups centrallager i Brøndby har implementeret et nyt automatiseret sorteringsanlæg til tocifret millionbeløb. Anlægget øger produktivitet og kvalitet betydeligt og har betalt sig selv hjem på 3,5 år.

IC Group forhandler modetøj fra mærkerne By Malene Birger, Tiger of Sweden og Peak Performance, og på virksomhedens 19.000 m2 store centrallager i Brøndby kan de i den grad mærke, at forbrugerne i Europa og resten af verden har kastet deres kærlighed på smartphones, tavle-pc’er og almindelige pc’er, når der skal købes modetøj.

IC Group oplevede en vækst i e-handelsordrer på cirka 30 procent fra 2016 til 2017, og virksomheden forventer en vækst på cirka 20 procent i 2018.

”Vores e-handelssalg foregår meget i sæsoner og store skvulp i forbindelse med kampagner og højtider. Vi oplever udsving på 100 procent fra en to-ugers periode til den næste. Sammenholdt med at vores returgrad på e-handelsvarer er på cirka 20 procent, stiller det meget høje krav til os om fleksibilitet og skalerbarhed”, siger logistics director Jesper Ibsen.

Styring af arbejdskraft
Det kan først og fremmest være en udfordring at planlægge antallet af medarbejdere, som lagerledelsen skal forvente at have behov for. IC Group har cirka 50 fastansatte medarbejdere og tilkalder jævnligt op til 50-60 vikarer, der sørger for at tage imod nye varer samt returvarer, håndtere, plukke, pakke og afsende varer.

”Vi insourcede for et par år siden lagerstyringen af vores e-handelsvarer fra et eksternt lager i Tyskland til dette lager, så vi håndterer alle varer både til egne butikker, forhandlere og e-handel herfra. Vi har simpelthen delt lageret op i forskellige arbejdsflows, der håndterer de forskellige kanaler. E-handelsordrer er mange små ordrer med få varer i hver ordre, og det kræver en mere manuel indsats”, fortæller Jesper Ibsen og tilføjer:

”Vi har et godt samarbejde med vikarbureauet Moment, der forsyner os med vikarer i de perioder, hvor vi har behov for ekstra hænder. Det giver os en god fleksibilitet”.

Sorteringsmaskine frigør hænder
Den nye sorteringsmaskine er leveret af hollandske Euro Sort Systems og blev implementeret i december måned 2017.

”Det har været lidt af en drømmeimplementering. Det har fungeret virkelig godt, og maskinen er allerede godt indarbejdet. Den er let at betjene og forbedrer både vores produktivitet og kvalitet markant”, siger Jesper Ibsen.

Sorteringsmaskinen tilfører desuden IC Group gode muligheder for at tilbyde value added services som speciel prismærkning eller særlig pakketilpasning.

IC Group anvender sorteringsmaskinen på flowet af varer til butikker og forhandlere, som skal modtage større partier af varer. Den frigør mange medarbejdere, som virksomheden kan anvende til at håndtere e-handelsvarer.

Virksomheden har også insourcet alle hængende varer, som er placeret i en nyindrettet tilstødende lagerhal.

”Vi indgik en lejeaftale med ejeren og bankede hul i væggen til nabohallen for et par år siden. Vi har investeret i at indrette hallen til hængende varer, der er placeret i to niveauer på gulv og på mezzanin”, forklarer Jesper Ibsen og supplerer:

”Det er en stor fordel for os, at vi har alle varer samlet under ét tag. Det gør, at vi meget hurtigere kan reagere og flytte medarbejdere fra ét område til et andet; vi har hele tiden styr på, hvor varerne er; og vi kan hurtigere få returvarer tilbage i flowet igen”. Han fortæller også, at næste store udfordring er en opgradering af deres WMS.

Denne artikel er en del af temaet Tema om lagerstyring og WMS

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere